Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαμαρτυρία Θανάσης Νικολάου Προεδρικό1

«Ποιους νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Που είναι οι δολοφόνοι; Που είναι οι ηθικοί αυτουργοί; Που είναι όλοι εκείνοι που κουκούλωναν το έγκλημα τόσα χρόνια; Που;», τόνισε η μητέρα του Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου. 


Όλα αυτά τα ερωτήματα και άλλα τόσα που παραμένουν αναπάντητα, ανάγκασαν τους τραγικούς γονείς του Θανάση Νικολάου να βρεθούν το πρωί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.
Η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου εθνοφρουρού συγκεντρώθηκαν στην έξοδο του Προεδρικού Μεγάρου με πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η Κύπρος απαιτεί οι δολοφόνοι στο σκαμνί», «Δικαιοσύνη για το Θανάση και όχι άλλη συγκάλυψη», «Απαιτούμε την τιμωρία των δολοφόνων και ενόχων»

«Εάν οι αρμόδιοι επικαλούνται διάφορες προφάσεις για να αποφύγουν τις συλλήψεις ή δεν θέλουν ή δεν έχουν την ικανότητα τότε τους καλούμαι να τα παρατήσουν και να πάνε στο σπίτι τους», δήλωσε η μητέρα του Θανάση, Ανδριανή Νικολάου. 

Οι διαμαρτυρόμενοι απαίτησαν άμεση παράδοση του πορίσματος της Αστυνομίας στη Νομική Υπηρεσία, αφού έχει εκπνεύσει το χρονοδιάγραμμα των τριών μηνών που έδωσε η Νομική Υπηρεσία στις 19 Οκτωβρίου.

«Είναι απαράδεκτο. Από τη μελέτη της υπόθεσης που έκανα, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι επρόκειτο για δολοφονία και όχι για αυτοκτονία όπως για ολόκληρα 17 χρόνια όλοι έλεγαν», επισήμανε ο ανακριτής, Σάββας Μάτσας. 

Την οικογένεια του Θανάση Νικολάου συνάντησε έξω από το Προεδρικό ο Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ.

«Στην κυπριακή δημοκρατία, υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές, η έρευνα βρίσκεται στο τελικό στάδιο και αναμένεται εντός των ημερών να υπάρξει ένα πόρισμα το οποίο η αστυνομία θα διαβιβάσει στην Νομική Υπηρεσία», σημείωσε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ. 

Το παρόν τους στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έδωσαν βουλευτές, αλλά και υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας.