Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Δίπλα στους σεισμοπαθείς της Συρίας θα βρεθεί η γιατρός Ελένη Θεοχάρους, για να παράσχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όσους την έχουν ανάγκη, αφού η βοήθεια στη Σύρια φτάνει με το σταγονόμετρο.

Συγκεκριμένα η γιατρός Ελένη Θεοχάρους θα μεταβεί στη Συρία και στις πληγείσες περιοχές από το φονικό σεισμό της περασμένης εβδομάδας, ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Ελένη Θεοχάρους - Μέλος Εθελοντών Γιατρών

Αποφασίσαμε να κινηθούμε προς την βόρεια Συρία, η οποία όχι μόνο είχε πληγεί εξίσου σοβαρά αλλά και κανείς δεν είχε σπεύσει προς την περιοχή αυτή, δυστυχώς είχαμε πάρα πολλές δυσκολίες, δυσχέρειες στο να επιτραπεί η είσοδός των μελών μας στην Σύρια, παρόλο του ότι πηγαίναμε να προσφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια.

Η κυρία Θεοχάρους θα ταξιδέψει μόνη. Ωστόσο το επόμενο διάστημα αναμένεται να βρεθούν στη Συρία και άλλες αποστολές.

Ελένη Θεοχάρους - Μέλος Εθελοντών Γιατρών

Φεύγω εκ μέρους της αποστολής αυτής για να ανοίξουμε και ένα δίαυλο επικοινωνίας με τις περιοχές αυτές ούτως ώστε να φτάνει η ιατρικής και ανθρωπιστική βοήθεια και μοναδική μας προσπάθεια είναι να βρούμε ένα νοσοκομείο για να εγκατασταθεί μελλοντικά η ομάδα μας εάν απαιτηθεί να χειρουργήσω ή να προσφέρω οποιαδήποτε άλλη ιατρική βοήθεια θα το πράξω.

Στο μεταξύ μεσίστιες κυματίζουν από σήμερα οι σημαίες στο κτίριο της βουλής των αντιπροσώπων ως ένδειξη πένθους για τα θύματα της τουρκοκυπριακής κοινότητας στους πρόσφατους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία.