Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λι

Τα εγκαίνια της νέας μεταμοσχευτικής κλινικής Δρ Γεώργιος Κυριακίδης, η οποία στεγάζεται στο Γενικό Νοσοκομέιο Λευκωσίας, τέλεσε το πρωί ο Υπουργός Υγείας.

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα, αναφέρθηκε στο έργο του αείμνηστου γιατρού, του οποίου το όνομα φέρει η κλινική, χαρακτηρίζοντας τον ως τον θεμελιωτή των μεταμοσχεύσεων στην Κύπρο, αφού ήταν ο επιστήμονας, ο οποίος το 1986 διενήργησε την πρώτη μεταμόσχευση νεφρού στη χώρα μας.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός, «ακόμα μια κλινική αναβαθμίστηκε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών μας και παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες από αξιόλογους επιστήμονες».

Φανερά συγκινημένη η κόρη του δρα Κυριακίδη ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί τεράστια τιμή για την ίδια και την οικογένειά της.

Αυτό που θα τον τιμούσε ιδιαίτερα είναι αν γινόμασταν όλοι δωρητές οργάνων προσφέροντας έτσι το δώρο της ζωής σε παθόντες συνανθρώπους μας

Την νέα Μεταμοσχευτική κλινική, η οποία λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2022 στελεχώνουν έξι ιατροί, 14 νοσηλευτές και δύο συντονιστές μεταμοσχεύσεων.

Σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ, Χρίστο Χρίστου, «λειτουργούν καθημερινά δύο εξωτερικά ιατρεία παρακολούθησης μεταμοσχευμένων ασθενών και ιατρείο συντονισμού μεταμόσχευσης. Στο θάλαμο υπάρχει δυνατότητα να νοσηλευτούν μέχρι και 8 ασθενείς ημερησίως».

Η μεταμοσχευτική κλινική «ΔΡ. Γεώργιος Κυριακίδης» είναι το μοναδικό αδειοδοτημένο κέντρο στην Κύπρο για λήψη μοσχευμάτων και διενέργεια μεταμοσχεύσεων νεφρού και παγκρέατος.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μεταμοσχευτική Κλινική Γέωργιος Κυριακίδης, του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας στον σύνδεσμο που ακολουθεί https://shso.org.cy/clinic/metamoscheftiko-kentro/ ή στο τηλέφωνο 22603742.

ο[