Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επιτροπή Παιδείας

Περιοδεία στα σχολεία όλων των βαθμίδων πραγματοποιεί εκ νέου η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο  τα προβλήματα που εντοπίστηκαν  κατά την προηγούμενη περιοδεία της  έχουν επιλυθεί.

Πρόκειται για προβλήματα τα οποία έχει καταγράψει η Επιτροπή στο πλαίσιο των επισκέψεών της σε διάφορες σχολικές μονάδες, όλων των βαθμίδων, σε όλες τις επαρχίες από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 28 του περασμένου Νοεμβρίου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Παύλος Μυλωνάς, «η εικόνα που έχουμε είναι αρκετά ικανοποιητική όχι σε βαθμό που καλύπτει όλες τις ανάγκες των σχολικών μονάδων».

Μερικά από τα προβλήματα αφορούν στον υπερπληθυσμό των μαθητών, στις ελλείψεις σε υποστηρικτικό αλλά και προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής και κτιριακής συντήρησης και τα οποία αφορούν στην ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον Παύλο Μυλωνά, «η εκπαίδευση είναι σοβαρό θέμα, είναι τεράστιο θέμα, οι κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά και οι υποδομές, όπως επίσης βέβαια οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε παιδαγωγικό επίπεδο. Αυτά βλέπουμε και με τον νέο Υπουργό Παιδείας θα προσπαθήσουμε να λύσουμε όσο περισσότερα προβλήματα μπορούμε».

Η περιοδεία της Επιτροπής Παιδείας άρχισε από το Λύκειο Παλουριώτισσας, το Δημοτικό Σχολείο Αρεδειού και το Περιφερειακό Γυμνάσιο Ακακίου και αναμένεται να διαρκέσει για ένα μήνα.