Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Παύλος Μυλωνάς Τετράμηνα

Καζάνι που βράζει το τελευταίο διάστημα ο πολύπαθος χώρος της Παιδείας, με τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Α’ Τετραμήνου να δημιουργεί νέο ρήγμα στις σχέσεις των εκπαιδευτικών φορέων και του Υπουργείου. Άπαντες τελούν εν αναμονή του διορισμού του νέου Υπουργού Παιδείας, προετοιμάζοντας το έδαφος για εξελίξεις πριν το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.

Για κάτι τέτοιο προϊδέασε από το «Μέρα Μεσημέρι» ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος επανέλαβε την δική του θέση για ανάγκη συνολικής κατάργησης του θεσμού των Τετραμήνων.

Ανέφερε μάλιστα ότι «όλοι οι υποψήφιοι συμμερίζονταν την θέση μου για κατάργηση αυτού του θεσμού. Πρέπει μέχρι το καλοκαίρι εμείς, μαζί με την εκτελεστική εξουσία να βρούμε τη νέα μέθοδο αξιολόγησης των παιδιών. Και αυτό θα γίνει πριν το καλοκαίρι, οπόταν η νέα σχολική χρονιά να βρει τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς σε ένα περιβάλλον με καλύτερες συνθήκες».

Ενώ σημείωσε ότι «η θέση της Επιτροπής Παιδείας κατά πλειοψηφία όπως προκύπτει από τις διαβουλεύσεις που έχω, αυτό το σενάριο θα τελειώσει πολύ γρήγορα».

Σε σχέση με τις φωνές των Γονέων, ΟΕΛΜΕΚ και μαθητών για τα αποτελέσματα του Α’ Τετραμήνου, ο κ. Μυλωνάς απάντησε ότι «τα παιδιά αδικήθηκαν όντως αυτή την περίοδο αδικήθηκαν για διάφορους λόγους». 

Ξεκαθαρίζοντας πως η Επιτροπή Παιδείας αναμένει τον νέο Υπουργό Παιδείας για να τεθεί άμεσα επί τάπητος το θέμα, με τις όποιες αποφάσεις να πρέπει να λαμβάνονται στο πλαίσιο της νομιμότητας και μακριά από λαϊκισμούς.