Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βοήθεια σεισμόπληκτοι

Φεύγει αύριο από το αεροδρόμιο Λάρνακας το πρώτο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Συρίας, μέσω του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Η πρωτοβουλία διοργανώθηκε σε συνεργασία του Γραφείου του Επιτρόπου του Πολίτη με το δίκτυο SupportCY της Τράπεζας Κύπρου και το Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης Άγιος Χριστόφορος. 

Τα υλικά που αποστέλλονται αύριο για να βοηθήσουν το δύσκολο έργο των εθελοντών αλλά και των ανθρώπων που έχουν πληγεί από το φονικό σεισμό, ήταν προσφορά 12 εταιρειών που συμμετέχουν στο δίκτυο του SupportCY, μέλος του οποίου είναι και ο ΑΝΤ1. 

Το φορτίο με την ανθρωπιστική βοήθεια που συλλέχθηκε από εθελοντές, σχολεία, οργανωμένα σύνολα και εταιρείες με τη βοήθεια του ΚΕΠΑ Άγιος Χριστόφορος θα αποσταλεί με πτήση που προσφέρει η Cyprus Airways. 

Σήμερα ταξίδεψε ήδη το πρώτο φορτίο που περιλάμβανε 10 τόνους φαρμάκων που δώρισε η Medochemie και εκατοντάδες κιβώτια παιδικών τροφών, ενώ η βοήθεια παραδόθηκε χάρη στη συμβολή και της εταιρείας Petrolina. 

Παράλληλα τρέχει μέχρι την Παρασκευή και η συλλογή ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας με τη συνεργασία της Πολιτικής Άμυνας, του Ερυθρού Σταυρού και του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία θα αποσταλεί στη Συρία και την Τουρκία από το Λιμάνι Λεμεσού, μέσω διαδρομών που θα υποδείξει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας.