Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σε εθελοντική αιμοδοσία συμμετείχαν το πρωί της Πέμπτης ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα και ο Πρέσβης της Σλοβακίας στην Κύπρο Μάρτιν Μπεζάκ.

Στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της αιμοδοσίας στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης, ο Υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τον Πρέσβη της Σλοβακίας για την πρωτοβουλία, προσθέτοντας αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο κ. Μπεζάκ προσήλθε στο Κέντρο Αίματος της Έγκωμης μαζί με προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να δώσουν «αυτό το πολύτιμο αγαθό του αίματος, το οποίο έχουν ανάγκη πολλοί συνάνθρωποί μας καθημερινά».

Προσέθεσε πως ήθελε με την παρουσία του σήμερα να δείξει τη συμπαράστασή του σε αυτή την πρωτοβουλία, να συνεισφέρει και ο ίδιος προσωπικά ως τακτικός αιμοδότης τα τελευταία χρόνια, αλλά και να ευχαριστήσει το προσωπικό του Κέντρου Αίματος για την άριστη συνεργασία τους στη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών.

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Σλοβακίας είπε πως συμμετείχε στη σημερινή αιμοδοσία μαζί με 25 μέλη του σλοβακικού αποσπάσματος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και τρία μέλη του προσωπικού της πρεσβείας, προσθέτοντας πως με την πρωτοβουλία αυτή επιθυμεί επίσης να αναδειχθεί το ανθρώπινο πρόσωπο της Σλοβακίας.

Συμπλήρωσε πως υπάρχει πλήρης επίγνωσης για την έλλειψη αίματος στην Κύπρο και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η σλοβακική πρεσβεία θα συνεχίσει να συμμετέχει σε παρόμοιες δραστηριότητες και στο μέλλον και να βοηθά με όποιον τρόπο μπορεί.