Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για τις εκλογές στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου, οι οποίες θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου. Οι κάτοικοι της Πάφου καλούνται να προσέλθουν και πάλι στις κάλπες για να εκλέξουν Μητροπολίτη.

Οι προετοιμασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και το πρωί ο Γενικός Έφορος για τις Μητροπολιτικές εκλογές της Πάφου, Ιωάννης Χαριλάου , παρέστη σε σεμινάριο για τους προεδρεύοντες των 126 εκλογικών κέντρων που θα λειτουργήσουν την Κυριακή στην Πάφο.  

Η  διαδικασία για ανάδειξη νέου Μητροπολίτη, περιλαμβάνει δύο στάδια. Την κατάρτιση τριπροσώπου διά καθολικής ψηφοφορίας και την εκλογή Μητροπολίτη από την Ιερά Σύνοδο. 

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, άνω των 18 ετών, που είναι μόνιμοι κάτοικοι Πάφου ενώ από την εκλογική διαδικασία εξαιρούνται οι πρόσφυγες. 

Μέχρι στιγμής ενδιαφέρον επέδειξαν ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου , ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Πάφου, Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης, o Epiσκοπος Καρπασίας Χριστόφορος ενώ σήμερα εξήγγειλε υποψηφιότητα και ο Επίσκοπος Αμαθουντος Νικόλαος .
Νικόλαος Αμαθούντος - Υποψήφιος

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, το ψηφοδέλτιο θα είναι λευκό και ο ψηφοφόρος θα πρέπει να γράψει ιδιοχείρως το όνομα του υποψηφίου της προτίμησής του. 

Αν και σύμφωνα με την θεολόγο Αρετή Δημοσθένους «Η ψηφοφορία στα 126 εκλογικά κέντρα θα αρχίσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα , με διάλειμμα μίας ώρας από τη μία μέχρι τις δύο το μεσημέρι.»