Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φυσικό αέριο

Ως απαράδεκτη απέρριψε το Διοικητικό Δικαστήριο, με απόφαση που εξέδωσε χθες, την  Προσφυγή που είχε καταχωρήσει εναντίον της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου ΔΕΦΑ η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΕ και με την οποία ζητούσε ακύρωση του δημόσιου διαγωνισμού για το Σχεδιασμό, Κατασκευή, Λειτουργία και Συντήρηση Τερματικού Εισαγωγής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου. Με αποτέλεσμα να επικυρωθεί η απόφαση της ΔΕΦΑ για την ανάθεση του έργου στην Κοινοπραξία στην οποία ηγείται η China Petroleum Pipeline Engineering.   

Η αιτήτρια εταιρεία είχε προσφύγει στο Διοικητικό Δικαστήριο εναντίον της απόφασης της ΔΕΦΑ για αποκλεισμό της από την Κοινοπραξία στην οποία ηγείται η CPP και κατ επέκταση αποκλεισμό της από το Διαγωνισμό.

Το Διοικητικό Δικαστήριο αποδέχθηκε σχετικές προδικαστικές ενστάσεις που προέβαλαν οι δικηγόροι της ΔΕΦΑ και της CPP και έκρινε ότι η Προσφυγή ήταν απαράδεκτη επειδή στρεφόταν εναντίον  εκτελεστής διοικητικής πράξης και η Αιτήτρια στερούνταν του απαιτούμενου εννόμου συμφέροντος.

Τη ΔΕΦΑ εκπροσώπησε στο Δικαστήριο η κα Νίκη Κλεάνθους  και την CPP οι δικηγόροι κ. Γιώργος Βαλιαντής μαζί με την κα Χριστίνα Παρασκευά εκ μέρους του γραφείου Λουκή Παπαφιλίππου & Σία ΔΕΠΕ.