Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Έβαλε την Κύπρο στην κατάψυξη η «Barbara», που μας ήρθε από τα Βαλκάνια.

Δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών καθώς το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση για εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος, Κλεάνθη Νικολαΐδη,  «θα έχει ισχύ από τις 22:00 η ώρα απόψε μέχρι τις 07:00 η ώρα το πρωί. Η ελάχιστη θερμοκρασία στην περιοχή του Τροόδους. Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει γύρω στους -10 βαθμούς κελσίου».  

Η «Barbara» θα επηρεάζει την Κύπρο έως και αύριο, καθώς αναμένονται έντονες βροχές, ωστόσο δεν θα πρόκειται για ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο καιρός για την Παρασκευή και το Σάββατο θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι θυμίζει η πλατεία Τροόδους, καθώς το ύψος του χιονιού ανήλθε σε 65 εκατοστά ενώ στην Χιονίστρα αυξήθηκε στα 90 εκατοστά.

Ο σταθμάρχης Τροόδους, Ανδρέας Πρίγκηπας, κρούει καμπανάκι στους οδηγούς που επιθυμούν να επισκεφθούν τις ορεινές περιοχές.  

Οι οδηγοί πρέπει να συμμορφώνονται με τις προειδοποιήσεις της Αστυνομίας και να μην δείχνουν επιπολαιότητα γιατί θέτουν την σωματική τους ακεραιότητα σε κίνδυνο

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα ενώ την Κυριακή των εκλογών δεν αποκλείεται να έχουμε μεμονωμένες βροχές, εντούτοις τα φαινόμενα θα είναι ηπιότερα σε σύγκριση με αυτά της περασμένης Κυριακής, που κράτησαν αρκετούς πολίτες μακριά από την κάλπη, ειδικά το απόγευμα.

Η πρόγνωση του καιρού

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στον μείον 1 βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 2 στα παράλια και στους μείον 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά σε πολλές περιοχές αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, για να καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, καθώς και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Τοπικά, σε αρκετές περιοχές αναμένεται να σχηματιστεί παγετός Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα λίγο ταραγμένη.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά και τοπικά και στα χαμηλότερα ορεινά. Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές, καθώς και ελαφρά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά και τοπικά και στα χαμηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει την Παρασκευή άνοδο, ωστόσο θα παραμείνει λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το Σαββατοκύριακο θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο και θα κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 61 εκατοστά.