Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εκτελεστικό ΔΗΣΥ

Ανακοίνωση αναφορικά με τη συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου εξέδωσε πριν από λίγο ο ΔΗΣΥ:

"Σε σημερινή του συνεδρίαση το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, αποφάσισε τη σύγκληση του Πολιτικού Γραφείου, για αύριο Τρίτη 7.2.2023 η ώρα 6 σε χώρο που θα ανακοινωθεί, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης  τις Προεδρικές εκλογές.

Περαιτέρω, ενημερώνουμε ότι η ανώτατη ηγεσία της παράταξης είναι έτοιμη να συναντηθεί με οποιονδήποτε από τους δυο υποψηφίους είτε με όποιο κόμμα τους στηρίζει, εφόσον αποταθούν επίσημα στο κόμμα.

Η πόρτα της Πινδάρου είναι πάντα ανοικτή στον διάλογο και όλοι γνωρίζουν που βρίσκεται".

Σύσκεψη με ΠτΔ 

Δυόμιση ώρες διήρκεσε η σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για εκτίμηση των αποτελεσμάτων των εκλογών και των ενεργειών που θα ακολουθήσουν. Το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος αναμένεται να συνέλθει αύριο τελικά και όχι σήμερα το απόγευμα, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την απόφαση του ΔΗΣΥ στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, αφήνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο και πριν την συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου.

Εισερχόμενος στο Εκτελεστικό και ερωτηθείς αν είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τη θέση του για το τι θα πράξει ο ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου είπε να μην τον ρωτούν τι είπε ο Πρόεδρος ή ο άλφα ή ο βήτα. «Ρωτάτε τους ιδίους, εγώ τοποθετούμαι για το κόμμα μου», είπε.

Ερωτηθείς αν έχουν καθοριστεί συναντήσεις με τους υποψηφίους Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη, είπε πως δεν έχει ακόμα δει το κινητό του τώρα αν έχει κάποια μηνύματα. Πρόσθεσε πως το πρωί είδε πως είχε μήνυμα από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, του οποίου του διαβίβασε πως θα κινηθούν οι διαδικασίες, θα συνέλθει το Εκτελεστικό Γραφείο.

«Η προσωπική μου θέση και πιστεύω αυτή θα είναι και η θέση του Εκτελεστικού Γραφείου, εμείς δεν αρνούμαστε να συναντηθούμε με οποιονδήποτε. Είμαστε δημοκράτες με αξιοπρέπεια, δεχόμαστε το αποτέλεσμα. Αν έχουν κάτι να μας πουν θα τους ακούσουμε», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι κάποια στελέχη έσπευσαν από χθες να πάρουν θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, είπε: «Θα δούμε την απόφαση για αύριο, το καλύτερο είναι να αποφεύγονται οποιεσδήποτε τοποθετήσεις μέχρι τη λήψη της τελικής απόφασης. Αλλά εντάξει συμβαίνουν και αυτά». «Τώρα θα ασχοληθούμε με μια δήλωση ενός στελέχους όταν κάποιος πήγε απέναντι από το κόμμα του», διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς αν είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, είπε πως όλες οι επιλογές είναι ανοικτές όταν μπαίνεις σε ένα διάλογο. «Θα παρθεί μια απόφαση», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημειώνοντας πως αυτή η απόφαση θα ληφθεί αύριο με τη λήξη του Πολιτικού Γραφείου, το οποίο θα συγκληθεί κατά τις απογευματινές ώρες.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη, είπε πως ο ΔΗΣΥ θα δει το ζήτημα πολιτικά. «Είμαστε κόμμα αρχών, δεν είμαστε περαστικοί από την πολιτικοί, ούτε είναι παροδικό αυτό το ιστορικό κόμμα», κατέληξε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη θέση του ΔΗΣΥ στον δεύτερο γύρο των εκλογών, ανέφερε πως όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές για το κόμμα του, το οποίο αποφασίσει με πολιτικά κριτήρια.  

Στην παρουσία ευρείας αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ καθώς και στελεχών του κόμματος, ολοκληρώθηκε η μακρά συνεδρία στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με αντικείμενο την επόμενη ημέρα της πρώτης Κυριακής των Προεδρικών Εκλογών, που βρήκε τον Πρόεδρο του κόμματος της Πινδάρου Αβέρωφ Νεοφύτου εκτός δεύτερου γύρου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου, στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι αντιπρόεδροι του κόμματος Αννίτα Δημητρίου, Ευθύμιος Δίπλαρος και Γιώργος Γεωργίου, οι Υπουργοί της Κυβέρνησης, Ιωάννης Κασουλίδης, Νίκος Νουρής, Πρόδρομου Προδρόμου, Κυριάκος Κούσιος, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, Γιάννης Καρούσος, Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Πέτρος Δημητρίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Νιόβη Παρισινού, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση, η Εκπρόσωπος Τύπου του Επιτελείου του Αβέρωφ Νεοφύτου Τζώτρζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου, ο Παναγιώτης Δημητρίου και ο Ιωνάς Νικολάου. Στη σύσκεψη εξέφρασαν σχεδόν όλοι την άποψη τους και πλέον, η διαδικασία οδηγείται στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος που συνέρχεται αυτή τη ώρα στα Γραφεία του ΔΗΣΥ στην Πινδάρου.

Το Πολιτικό Γραφείο πάντως του κόμματος αναμένεται να συνέλθει αύριο τελικά και όχι σήμερα το απόγευμα, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

εκτελεστικό ΔΗΣΥ

Αναμένεται συνάντηση Χριστοδουλίδη – Νεοφύτου

Αναμένεται να καθοριστεί συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος του επιτελείου του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, Μαριλένα Ευαγγέλου.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, το μεσημέρι της Δευτέρας, η κ. Ευαγγέλου είπε ότι ο κ. Νεοφύτου συνεχάρη ψες τον κ. Χριστοδουλίδη. Πρόσθεσε ότι ο κ. Χριστοδουλίδης ζήτησε συνάντηση και αναμένεται να καθοριστεί.

Σημείωσε ακόμη ότι θα γίνουν επαφές και με άλλες δυνάμεις, με κόμματα και υποψηφίους. Ο κ. Χριστοδουλίδης, είπε η κ. Ευαγγέλου, θα συνεχίσει όπως ξεκίνησε. «Θα συζητήσει πολιτικά, στη βάση θέσεων, απόψεων και του προγράμματός του», ανέφερε.

Ερωτηθείσα εάν ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, η κ. Ευαγγέλου είπε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τέτοια ενημέρωση.

Σε σχέση με το ερωτηματολόγιο του ΕΛΑΜ, η κ. Ευαγγέλου είπε ότι δεν το έχουν λάβει ακόμα και ότι ο κ. Χριστοδουλίδης θα απαντήσει με το πρόγραμμά του, αποστέλλοντάς το.

Σε ερώτηση για το εάν η συμμετοχή του ΔΗΣΥ συνεπάγεται και με υπουργικούς θώκους η κ. Ευαγγέλου δήλωσε ότι η πρόταση του κ. Χριστοδουλίδη παραμένει η ίδια σε σχέση με το θέμα και η πρότασή του, την οποία έχει εκφράσει εδώ και πολύ καιρό δημόσια, είναι η σύσταση κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής και ότι δεν αλλάζει.

Ερωτηθείσα για τις διεργασίες που λαμβάνουν στο Δημοκρατικό Συναγερμό δήλωσε ότι τα θέματα που αφορούν τις αποφάσεις του ΔΗΣΥ είναι θέματα τα οποία απασχολούν τον ΔΗΣΥ και είναι απόλυτα σεβαστή η διαδικασία που ακολουθείται και ο τρόπος που θα αποφασίσουν.