Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πάρκο σκύλων Στρόβολος

Τα εγκαίνια του δεύτερου πάρκου σκύλων του Δήμου Στροβόλου πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023. 

O Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι ο Δήμος προχώρησε στη δημιουργία αυτού του χώρου άθλησης και κοινωνικοποίησης σκύλων, κατόπιν εντοπισμού της ανάγκης των δημοτών. Τόνισε τη σημασία εγγραφής των σκύλων στο μητρώο του Δήμου, έτσι ώστε να μπορεί και η Τοπική Αρχή να επενδύει αυτούς τους πόρους για την ευημερία των ζώων. 

πάρκο σκύλων Στρόβολος

Παράλληλα, ευχαρίστησε το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρο του Οργανισμού Take Action, Γιώργο Χατζηιωάννου, για την πρωτοβουλία δημιουργίας του πάρκου, αλλά και για τη δωρεά ενός σπιτιού για αδέσποτες γάτες που τοποθετήθηκε εντός του πάρκου Ακρόπολης. Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής είπε ότι το Υπουργείο βρίσκεται στο πλευρό των Τοπικών Αρχών για την προώθηση της ευημερίας των ζώων, ενώ ανακοίνωσε τη δωρεά 1000 ευρώ με σκοπό την αγορά και άλλου εξοπλισμού για τον χώρο. 

Στους παρευρισκόμενους δόθηκαν ενημερωτικό υλικό για την ευημερία των ζώων και αναμνηστικά δώρα από τον Οργανισμό Take Action και τον Δήμο Στροβόλου. Ο εν λόγω χώρος άθλησης και κοινωνικοποίησης σκύλων βρίσκεται μέσα στο πάρκο Ακρόπολης (παρά τον χώρο στάθμευσης της οδού Πεντέλης) και είναι ειδικά σχεδιασμένος για μικρόσωμους σκύλους, δίνοντας τους τη δυνατότητα να παίξουν με ασφάλεια και άνεση. 

Ο Δήμος Στροβόλου διαθέτει και άλλο πάρκο σκύλων παρά την οδό Αγάθωνος (εντός του πάρκου Αγίου Δημητρίου), το οποίο είναι κατάλληλο και για μεγαλύτερου μεγέθους ζώα.
 

πάρκο σκύλων Στρόβολος
πάρκο σκύλων Στρόβολος
πάρκο σκύλων Στρόβολος
πάρκο σκύλων Στρόβολος