Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ολ98

Η 115χρονη Morera έγινε ο γηραιότερος, γνωστός εν ζωή άνθρωπος μετά το θάνατο της 118χρονης Lucille Randon, όπως επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ο ιστότοπος των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες. Η Randon πέθανε στο γηροκομείο της στη γαλλική πόλη Τουλόν στις 17 Ιανουαρίου.

Η María Branyas Morera γεννήθηκε στην Καλιφόρνια, επέστρεψε στην Ισπανία όταν ήταν οκτώ ετών. Έζησε δύο παγκόσμιους πολέμους, τον ισπανικό εμφύλιο, την πανδημία γρίπης του 1918 και την Κόβιντ.

Η Μοrera απασχόλησε τα παγκόσμια πρωτοσέλιδα αφού επέζησε από μια έξαρση της πανδημίας, τον Μάιο του 2020, όταν η πανδημία έκανε την Ισπανία μια από τις πιο σκληρά πληγείσες χώρες πριν από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. Πιστεύεται ότι ήταν η γηραιότερη γυναίκα που ξεπέρασε την πανδημία πριν η Randon ξεπεράσει τη μόλυνση του ιού και η ίδια.

«Η τάξη, η ηρεμία, η καλή σχέση με την οικογένεια και τους φίλους, η επαφή με τη φύση, η συναισθηματική σταθερότητα, η θετικότητα και η απομάκρυνση από τοξικούς ανθρώπους» είναι αυτά που η Morera ισχυρίζεται ότι την οδήγησαν στη μακροζωία της, σύμφωνα με τον ιστότοπο Γκίνες.

«Νομίζω ότι η μακροζωία έχει να κάνει επίσης απλά, με το να είσαι τυχερός» προσθέτει η Morera, «τύχη και καλή γενετική».

Δείτε το βίντεο