Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Πρόεδρος μουσείο Λάρνακας

Έργο το οποίο αναδεικνύει την ιστορία και τη σχέση της Λάρνακας με την αρχαιότητα, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, το ανακαινισμένο Μουσείο της πόλης, τα εγκαίνια του οποίου τέλεσε την Παρασκευή.

Σε δηλώσεις του, μετά τα εγκαίνια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είναι ένα Μουσείο, το οποίο «με τα νέα μουσειολογικά δεδομένα εκθέτει την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ιστορική πορεία, που έχουμε διαδράμει και το πιο σημαντικό ως αποτέλεσμα της ανακαίνισης, της επέκτασης, οι επισκέπτες που προ της ανακαίνισης δεν υπερέβαιναν τις δύο χιλιάδες, σήμερα υπερβαίνουν τις 11 χιλιάδες».  

«Εγκαινιάσαμε σήμερα το ανακαινισμένο Μουσείο της Λάρνακας, ένα πραγματικά αξιόλογο έργο, το οποίο αναδεικνύει την Ιστορία και τη σχέση της Λάρνακας με την αρχαιότητα, της αρχαιότερης πόλης της Κύπρου», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν, ενώ ευχαρίστησε τη Διευθύντρια και τα στελέχη του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών για το ενδιαφέρον που επέδειξε και την επιμονή, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το έργο, το οποίο ενώ είχε σχεδιαστεί αρχικά πιο περιορισμένα για επέκταση και ανακαίνιση, στη συνέχεια και ως αποτέλεσμα των αναδεικνυομένων αναγκών, επεκτάθηκε με αποτέλεσμα το κόστος να ανέλθει στο 1,4 εκ. ευρώ, κάτι που σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη «άξιζε τον κόπο».

Επιπλέον, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγμάτωση αυτού του σημαντικού έργου για την πόλη της Λάρνακας και την Ιστορία της Κύπρου και του πολιτισμού της.