Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φς

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για τις εκλογές στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου οι οποίες θα διεξαχθούν στις 19 Φεβρουαρίου.

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, άνω των 18 ετών, που είναι μόνιμοι κάτοικοι Πάφου ενώ από την εκλογική διαδικασία εξαιρούνται οι πρόσφυγες. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, κάθε ψηφοδέλτιο θα είναι λευκό και θα φέρει για τους σκοπούς της εκλογής ειδική σφραγίδα της Ιεράς Συνόδου και ο ψηφοφόρος θα αναγράψει ιδιοχείρως το όνομα του υποψηφίου της προτίμησής του. 

Ο κατάλογος των ψηφοφόρων κάθε εκλογικού κέντρου θα δημοσιευθεί με ανάρτησή στους ιερούς ναούς των ενοριών και κοινοτήτων της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Πάφου.  
Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής ενδιαφέρον επέδειξαν ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου και ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Πάφου, Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης, ενώ δεν αποκλείεται τη θέση να διεκδικήσουν και οι Επίσκοποι Καρπασίας Χριστόφορος και Νεαπόλεως Πορφύριος. 

Οι τρεις κληρικοί με τις περισσότερες ψήφους θα αποτελέσουν το Τριπρόσωπο, από το οποίο η Ιερά Σύνοδος με μυστική ψηφοφορία θα εκλέξει το νέο Μητροπολίτη Πάφου, λίγες μέρες μετά τις εκλογές.