Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μαθηματα εξετασεις

Η παναπεργία της ερχόμενης Πέμπτης ανάγκασε τον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου μετά και από επιστολή της Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, να διαφοροποιήσει το ωράριο της γραπτής αξιολόγησης για τα Τετράμηνα στα λύκεια.

Σύμφωνα με τον Πρόδρομο Προδρόμου, «η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας έχει προσχωρήσει σε αλλαγές στο ωράριο της γραπτής αξιολόγησης που θα ελάμβανε χώρα εκείνη την ώρα ούτως ώστε να μην επηρεαστούν οι μαθητές και οι μαθήτριες και αυτή να έχει ολοκληρωθεί την ώρα της απεργίας».

Από την απεργία αναμένεται να επηρεαστούν και οι μαθητές των Γυμνασίων, οι οποίοι θα κληθούν να σχολάσουν πριν από τις 12:00 το μεσημέρι.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας, «εξακολουθεί πάντως να είναι παράδοξο ότι ακούμε σήμερα να διεκδικείται η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών, η ΑΤΑ, από μια Κυβέρνηση η οποία την έχει ήδη αποκαταστήσει -έστω και εν μέρει- αφού η προηγούμενη διακυβέρνηση είχε αναγκαστεί να την καταργήσει και εξακολουθούν να γίνονται συνεννοήσεις για τη διεύρυνση της».

Διαψεύδει για δεύτερη διαρροή

Αναφορικά με τις πληροφορίες και φήμες για δεύτερη διαρροή στις εξετάσεις τετραμήνων αναφορικά με το δοκίμιο των Νέων Ελληνικών της Β' Γυμνασίου, ο Υπουργός Παιδείας σημείωσε πως δεν έχει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία ενώπιον του μέχρι στιγμής.

Βεβαίως εγώ θα ήθελα να πω ότι για την θλιβερή εκείνη περίπτωση που κάποια εκπαιδευτικός συμπεριφέρθηκε με τρόπο απαράδεκτα ανεύθυνο. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να γίνει ο έλεγχος, όχι μόνο στην εκπαιδευτικό και στο σχολείο

Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια για τα δημοτικά και γυμνάσια από τη νέα σχολική χρονιά.