Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Τσετίνκαγια

Την πληροφορία ότι «η διέλευση προς το γήπεδο της Τσετίνκαγια θα γίνεται με ελεγχόμενο τρόπο» και ότι το ψευδοκράτος θα δημιουργήσει «μηχανισμό ελέγχου στις σκάλες που οδηγούν στο γήπεδο», έδωσε στην δημοσιότητα ο «υφυπουργός εξωτερικών», Κεμάλ Κιοπρουλού. 

Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα «Χαμπέρ Κίμπρις», ο Κιοπρουλού είπε «ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από τους αξιωματικούς ασφαλείας προκειμένου να μην επιτραπούν περιστατικά παράνομης μετανάστευσης».

Ισχυριζόμενος ότι «παρόλο που το γήπεδο βρίσκεται στη νεκρή ζώνη, τα τείχη βρίσκονται εντός του εδάφους» των κατεχομένων, ο κ. Κιοπρουλού είπε ότι «αυτό που επιθυμούμε είναι οι αθλητές μας από τον αθλητικό σύλλογο Τσετίνκαγια να κατεβαίνουν τις σκάλες και να κάνουν την προπόνησή τους».

Πρόσθεσε ότι η τ/κ πλευρά συζητά το όλο ζήτημα με τον ΟΗΕ και ότι «τα προκαταρκτικά εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα». Σύμφωνα με τον ίδιο, «με την ολοκλήρωση των εργασιών στο γήπεδο τις επόμενες ημέρες, το γήπεδο θα ανοίξει πλήρως».

Ο κ. Κιοπρουλού, ακόμη ισχυρίστηκε ότι τα τείχη υπέστησαν ζημιές εξαιτίας των νέων έργων του ΟΗΕ στην περιοχή. «Τα τείχη της πόλης δεν βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, εντός του εδάφους της τδβκ. Εντάξει, ξέρουμε ότι το πεδίο βρίσκεται στη νεκρή ζώνη, αλλά τα τείχη είναι στη δική μας πλευρά», δήλωσε. 

Νωρίτερα η «Κίμπρις» μετέδωσε την είδηση ότι «η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ αφαίρεσε τα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί στα σκαλοπάτια που επιτρέπουν την πρόσβαση στο γήπεδο από τη βόρεια Κύπρο, καθώς και το συρματόπλεγμα».

Για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος της «βουλής», Ζορλού Τορέ ανέφερε ότι «οφείλουμε να ανακοινώσουμε στο λαό μας ότι όλα τα εμπόδια και οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί από τα Ηνωμένα Έθνη στην πρόσβασή μας σε αυτό το πεδίο είναι άκυρα».

Παρόμοια δήλωση έκανε προηγουμένως και ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ.