Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Τα εγκαίνια του σταθμού ασθενοφόρων στην Κοινότητα Πεδουλά, τέλεσε την Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, τονίζοντας πως η υπόσχεση για λειτουργία Σταθμού Ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Πεδουλά, που περιλαμβανόταν στη Στρατηγική Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων, γίνεται σήμερα πραγματικότητα.

Σε χαιρετισμό του, ο Υπουργός Υγείας, ανέφερε ότι η Υπηρεσία Ασθενοφόρων και τα τμήματα επειγόντων περιστατικών αποτελούν τα προπύλαια ενός συστήματος υγείας, γι’ αυτό και ανά το παγκόσμιο ο σχεδιασμός των Υπηρεσιών προνοσοκομειακής φροντίδας υγείας θεωρείται υψίστης σημασίας για την εφαρμογή της Πολιτικής Υγείας της κάθε χώρας.

«Η παροχή ίσης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως της περιοχής διαμονής τους, αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου στα πλαίσια της διασφάλισης και ισότητας στην υγεία και η διασφάλιση της είναι υποχρέωση του Κράτους», είπε ο Υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηπαντέλα, «η έγκαιρη ανταπόκριση των ασθενοφόρων στα επείγοντα περιστατικά είναι καθοριστικής σημασίας τόσο στη διάσωση της ανθρώπινης ζωής όσο και στο συνολικό κόστος περίθαλψης».

Τόνισε, επίσης, ότι το Υπουργείο Υγείας έχοντας ως στόχο τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πάσχοντες πολίτες, επενδύει στην ποιοτική αναβάθμιση της προνοσοκομειακής φροντίδας υγείας, με τη δημιουργία Σταθμών Ασθενοφόρων στις ορεινές περιοχές.