Τηλεόραση Ραδιόφωνο
π[]λκ

Επισκέψεις στις επαρχίες Αμμοχώστου και Πάφου για την τέλεση εγκαινίων σημαντικών έργων ανάπτυξης που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών θα πραγματοποιήσει την προσεχή εβδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Ανδρέας Ιωσήφ, Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Προέδρου. 

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει ολοήμερη επίσκεψη στην πόλη και επαρχία Πάφου. 

Η επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη θα αρχίσει από την Πόλη Χρυσοχούς. Στις 9.45 το πρωί θα εγκαινιάσει το Πολυδύναμο Κέντρο τρίτης ηλικίας «Η Ελεούσα του Κύκκου». Θα ακολουθήσουν στις 10 το πρωί τα εγκαίνια του πεζόδρομου/ποδηλατόδρομου από την Πόλη Χρυσοχούς προς το Λατσί. Στις 10.15 το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εγκαινιάσει το έργο της κατασκευής των δέκα κυματοθραυστών στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Χρυσοχούς. Στις 10.30 το πρωί θα τελέσει τα εγκαίνια της β’ φάσης του παραλιακού πεζόδρομου. "Πρόκειται για σημαντικά έργα υποδομής τα οποία αλλάζουν την περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς", προστίθεται.

Επισημαίνεται ότι στις 11.30 το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τελέσει τα εγκαίνια του πολιτιστικού κέντρου Πέγειας.

Ακόμη, στις 12 το μεσημέρι θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο του πολιτιστικού χωριού Λέμπας και στις 12.45 μ.μ. θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο του δυτικού παραλιακού πεζόδρομου Πάφου. Στις 6 το απόγευμα, στη Χλώρακα, θα εγκαινιάσει στην κεντρική πλατεία σημαντικά έργα αναβάθμισης της κοινότητας. Πρόκειται για τα έργα διαμόρφωσης των κοινοτικών κτηρίων σε κέντρο ενηλίκων, τα ανακαινισμένα Γραφεία της πρώην ΣΠΕ σε κοινοτικά κτήρια, την α’ φάση ανάπλασης του πυρήνα και το έργο ανάπλασης της πλατείας Χλώρακας και του περιβάλλοντος χώρου της Εκκλησίας της Παναγίας Χρυσοαιματούσης.                                                                                           

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Στις 10.30 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, θα τελέσει τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου που είναι αφιερωμένο στη διαχρονική συμβολή των παραγόντων, μελών και αθλητών του ΓΣΕ στους εθνικούς αγώνες της πατρίδας μας, καθώς και των πεσόντων και αγνοουμένων κατά την τουρκική εισβολή του 1974 στρατεύσιμων που κατάγονται από την πόλη και επαρχία Αμμοχώστου. Στις 11.30 το πρωί θα επισκεφθεί τον ποταμό Λιοπετρίου, όπου θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο του αλιευτικού καταφυγίου.

Άλλες δραστηριότητες του Προέδρου

Αναφέρεται, επίσης, ότι την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, στις 9.30 το πρωί θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Προστίθεται ότι την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου στις 11.45 το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Θα συναντηθεί με τον Πρύτανη, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου και στελέχη του Πανεπιστημίου και θα ενημερωθεί για το έργο που επιτελείται στο ακαδημαϊκό Ίδρυμα.