Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαδικτυο

Με στόχο τα νοικοκυριά να αποκτήσουν πολύ υψηλές ταχύτητες διαδικτύου το Υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας προχωρεί με σχέδιο επιδότησης του γρήγορου ίντερνετ στα νοικοκυριά.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κυριάκος Κόκκινος, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί εδώ και αρκετό και αφότου εξασφαλίστηκαν όλες οι εγκρίσεις είναι όλα έτοιμα να εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη βδομάδα.

«Το κάνουμε για να επιταχύνουμε τη διείσδυση του γρήγορου διαδικτύου στην κοινωνία και στην οικονομία. Σήμερα όλοι οι πάροχοι προσπαθούν να καλύψουν όλες τις περιοχές με οπτικές ίνες. Όταν έχεις την οπτική ίνα έξω από το σπίτι σου δεν σημαίνει ότι έχεις γρήγορο διαδίκτυο. Πρέπει να γίνει η διασύνδεση. Αυτό έχει ένα κόστος στη συνδρομή» εξήγησε ο κ. Κόκκινος.

«Σήμερα οι ταχύτητες στα νοικοκυριά κυμαίνονται μεταξύ 10 και 100Mbps. Με τις οπτικές ίνες μπορεί να έχουμε μέχρι 1Gbp διασύνδεση.  Όταν ο πολίτης αποφασίσει να βάλει αυτήν την υπηρεσία θα την επιδοτήσει το κράτος -νοουμένου ότι είναι 200Mbps και άνω-  με €120 το χρόνο» επεσήμανε ο Υφυπουργός.  

Αυτή η επιδότηση ισχύει για ένα χρόνο. Η επιχορήγηση θα δίνεται στις εταιρείες και θα αφαιρείται από τον λογαριασμό. Όταν δηλαδή πάει ο καταναλωτής να κάνει την αίτηση θα δείξει το κουπόνι της επιχορήγησης το οποίο θα δοθεί στον πάροχο και η επιχορήγηση θα  αφαιρείται από το μηνιαίο κόστος.