Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φδσ

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η καταγγελία της Προέδρου Συνδέσμου Οίκων Ευγηρίας στη Λευκωσία, Λουκίας Γρηγορίου, για γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε την Τετάρτη το βράδυ από το νοσοκομείο, σε οίκο ευγηρίας, φορώντας μία πάνα ακράτειας και ένα σεντόνι. 

Λουκία Γρηγορίου- Πρόεδρος του Συνδέσμου Οίκων Ευγηρίας Λευκωσίας

Όταν την αντικρίσαμε δεν μπορώ να σας περιγράψω τα συναισθήματα μας. Ήταν βράδυ με 8 βαθμούς Κελσίου και κατέβηκε μια γυναίκα από το ασθενοφόρο για μπει στο ίδρυμα με το φορείο και ήταν με ένα σεντόνι ριγμένο πάνω της και μόνο με το πανί.

Η γυναίκα σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Οίκων Ευγηρίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο πριν τα Χριστούγεννα και κατά την νοσηλεία της ανιχνεύτηκε θετική στον κορωνοϊού οπότε και παρέμεινε για άλλες έντεκα μέρες μέχρι την αρνητικοποίηση της.

Λουκία Γρηγορίου- Πρόεδρος του Συνδέσμου Οίκων Ευγηρίας Λευκωσίας

Επήρα αμέσως τηλέφωνο στον θάλαμο, ήταν κάποιος νοσοκόμος εκεί, μου είπε ότι θα το ερευνήσει. Με πήρε ναι πίσω και παραδέχθηκαν ότι έστειλαν μας μια τσάντα γεμάτη ρούχα,  με αίματα και λερωμένα. Ερίξαν της μια ρόμπα χάρτινη κίτρινη του χειρουργείου πάνω της, η οποία προφανώς κατασχίστηκε μέχρι να έρθει κοντά μας.

Η κ. Γρηγορίου αποκάλυψε πως το συμβάν της Τετάρτης, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, καθώς πριν από έξι μήνες υπήρξε και παρόμοιο με άλλο πρόσωπο. Επίσης ασθενής επέστρεψε στον οίκο ευγηρίας χωρίς να τη σιαγόνα του.

Λουκία Γρηγορίου- Πρόεδρος του Συνδέσμου Οίκων Ευγηρίας Λευκωσίας

Δικαιολογήθηκαν πάλι βλέπω ότι συνηθίζεται. Δεν γίνεται, για να παραλάβουν τη γυναίκα και να μας την παραδώσουν σημαίνει δεν φορούσε ρούχα. Ο γιος της μου είπε ότι πήρε πανιά, πήρε ρούχα, πήρε τα πάντα, εμπορούσαν αν δεν είχαν ρούχα να του ζητήσουν να πάρουν.

Ο ΑΝΤ1, επικοινώνησε με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και όπως μας αναφέρθηκε θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση μετά τη διερεύνηση του περιστατικού. Ενώ ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ζήτησε τη διενέργεια έρευνας.