Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Χειμωνιάτικο σκηνικό στο Τρόοδος. Βαριά χιονόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα στο Τρόοδος με τις ψηλότερες κορυφές να έχουν φορέσει λευκό μανδύα χαρίζοντας μαγευτικές εικόνες.

Η Αστυνομία συστήνει προσοχή στους οδηγούς καθώς οι δρόμοι είναι ολισθηροί. Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω των καιρικών συνθηκών, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν προς το Τρόοδος είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση.

Το σκηνικό του καιρού

Σημειώνεται ότι σε ισχύ βρίσκεται  κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης (12/01) μέχρι τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής (13/01). Σύμφωνα με την προειδοποίηση αναμένονται βροχές, ισχυρές καταιγίδες αλλά και χιόνια από αύριο.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νότιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 και παροδικά μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε αναμένονται τοπικά βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, που αργότερα θα περιορίζονται κυρίως στα παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη και στα δυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Την Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Παρασκευή για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολιγικές τιμές, μή αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο και μικρή άνοδο την Κυριακή.