Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης απορρίπτει τις ευθύνες αναφορικά με την απόδραση κρατουμένου από το νοσοκομείο Αθαλάσσας και υποστηρίζει ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα όφειλε να στείλει αίτημα για φρούρησή του στις Κεντρικές Φυλακές.

Μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι η Μαρία Τζιαμαλή σύμβουλος της Υπουργού Δικαιοσύνης εξήγησε ότι υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο το οποίο έχει δημιουργηθεί τον Νοέμβριο του 2016. «Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο είχε δημιουργηθεί μετά από παρόμοια προβλήματα. Ουσιαστικά χαρτογραφεί τις διαδικασίες βάση των οποίων αποφασίζεται εάν θα υπάρχει φρούρηση ή όχι. Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο προνοεί ότι μετά από ψυχιατρική εξέταση από ψυχίατρο και συμβούλιο του κρατουμένου που είναι ψυχικά ασθενής με δικαστικό διάταγμα, αποφασίζεται και ζητείται κατόπιν αιτήματος του νοσηλευτηρίου προς τις φυλακές η φρούρησή του».

Σύμφωνα με την κ. Τζιαμαλή «στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία». «Δεν υπήρχε αίτημα για φρούρηση του συγκεκριμένου κρατούμενου οπόταν βάση του πρωτοκόλλου που είναι συμφωνημένο δεν είχε αποστείλει το τμήμα φυλακών φρούρηση στο νοσοκομείο Αθαλάσσας» επεσήμανε.

Νοσηλεύεται χωρίς φρούρηση

Ο Τζόναθαν Μπετίτο δικηγόρος του 40χρονου που απέδρασε από το νοσοκομείο Αθαλάσσας, μιλώντας στην του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι ανέφερε ότι πελάτης του νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο ασθενών με κορωνοϊό.

«Εξ όσων γνωρίζω μέχρι στιγμής δεν υπάρχει φρούρηση από την Αστυνομία. Υπάρχει ωστόσο η συνήθης επιτήρηση από τους νοσηλευτές» εξήγησε ο κ. Μπετίτο.

«Όπως μου έχει αναφέρει ο λόγος που έκανε την απόδραση ήταν διότι δεν είχε επίγνωση των πράξεών του. Ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ενώ βρισκόταν και κάτω από την επήρεια φαρμάκων που λάμβανε» σημείωσε.