Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ) χαιρετίζει την απόφαση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου όπως ζητήσει την καταβολή σε δανειολήπτη ποσού που ήταν αποτέλεσμα υποχρεώσεων, καλώντας εκ νέου δανειολήπτες του πρώην Συνεργατισμού να διεκδικήσουν τυχόν υποχρεώσεις στα δάνειά τους βάσει της απόφασης του Παύλου Ιωάννου.

Σε σημερινή του ανακοίνωση, ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ εκφράζει επίσης τον θαυμασμό του για την απόφαση του κ. Ιωάννου με την οποία ζήτησε να καταβληθεί στους παραπονούμενους συνολικό ποσό €28.686,96 καθώς διαπίστωσε υπερχρεώσεις λόγω παράνομης διαχειριστικής συμπεριφοράς του δανείου τους με ευθύνη του πρώην Συνεργατισμού.

Χαρακτηρίζει επίσης σημαντικές τις επισημάνσεις του και τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί όπως, η σκανδαλώδης και η άκρως παράνομη εξέλιξη του λογαριασμού των παραπονούμενων, καθώς επίσης και η επίρριψη ευθυνών στον πρώην Συνεργατισμό και στην Ελληνική Τράπεζα, στην οποία μεταφέρθηκε το δάνειο των παραπονούμενων.

«Καλούμε όλους τους δανειολήπτες του πρώην Συνεργατισμού των οποίων τα δάνεια μεταφέρθηκαν στην Ελληνική Τράπεζα να ελέγξουν τα υπόλοιπα των δανείων τους και να ενεργήσουν με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμούν διεκδικώντας επιστροφή των υπερχρεώσεων που δυνατό να προκύψουν», αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Καταλήγοντας, ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ, υπενθυμίζει στους δανειολήπτες του πρώην Συνεργατισμού ότι αρκετές υπερχρεώσεις που επιβάρυναν τα δάνεια τους, με βάση την προηγούμενη απόφαση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, δεν έχουν επιστραφεί και καλό είναι να τα διεκδικήσουν. Πρώτα με επιστολή και μετά δικαστικά βασιζόμενοι στην απόφαση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, η οποία δεν εφαρμόστηκε.