Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μητροπολιτης μορφου

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος δεν θα παραστεί στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου, που θα τελεστεί μεθαύριο Κυριακή, το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Μητρόπολη Μόρφου.

Αφού μεταφέρει τις ευχές του Μητροπολίτη στον νέο Αρχιεπίσκοπο, για «καλή στερέωση στα καθήκοντά του», η ανακοίνωση αναφέρει πως π Μόρφου Νεόφυτος θα ήθελε να παραστεί στην τελετή της ενθρόνισης, όμως προτιμά να παραμείνει στο ταπεινό κελί του, προσευχόμενος, όπως αναφέρει, τόσο για τον Μακαριώτατο Κύπρου, όσο και για τον δοκιμαζόμενο Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο.

Η ανακοίνωση συμπληρώνει ότι ο Μητροπολίτης Βίσγκοροντ και Τσερνόμπιλ Παύλος, καθώς και η συνοδεία του «απειλούνται και διώκονται από τα στρατεύματα του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι».

Και προσθέτει ότι από το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου 2022, έχει απαγορευθεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας να τελεί ακολουθίες.

Τέλος, η Μητρόπολη Μόρφου εύχεται «καλή στερέωση στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο, εξ ύψους φώτιση και ενίσχυση στα πολυσχιδή ποιμαντικά του καθήκοντα» όπως αναφέρει η ανακοίνωση.