Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κοινωνία

Μια ιστορία γυναίκας που ζει σε άθλιες συνθήκες (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ιστορία μιας γυναίκας, που ζει σε άθλιες συνθήκες, με ελάχιστη βοήθεια και προβλήματα υγείας, έγινε γνωστή σε εκείνο το «τραπέζι», που οργάνωσε ο Μιχάλης Μιχαήλ στο σπίτι του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Μιχάλης, άνοιξε το σπίτι που του έφτιαξαν εθελοντές του «Αγκαλιάζω με αγάπη», σε όσους ήταν μόνοι, όπως υπήρξε και ο ίδιος, το βράδυ που καλωσορίζαμε το νέο έτος.

Σε παρέμβαση της στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», η Δημιουργός του «Αγκαλιάζω με αγάπη», Μαρία Αντωνίου, ανέφερε ότι, «στο τραπέζι συναντήσαμε μια γυναίκα που ήταν με το αμάνικο, τραγουδούσε, χόρευε, ήταν πολύ χαρούμενη και μας ευχαριστούσε συνεχώς για το φαγητό και για την παρέα».

Σύμφωνα με την κ. Αντωνίου, η γυναίκα τους είπε ότι ήταν πεινασμένη, κρυωμένη, και τους παρακάλεσε να την ακολουθήσουν στο σπίτι της…εκεί τα είδαν όλα.

«Δεν καταλάβαμε τον λόγο που ήθελε να πάμε στο σπίτι της, μέχρι που πήγαμε εκεί. Η γυναίκα δεν μένει σε σπίτι, μένει σε μια αυλή, ένα πρόχειρο κατάλυμά, βγάζει νερό η οροφή, όλα είναι ανοιχτά. Γύρω γύρω έχει τρύπες, όπου τοποθετήθηκαν σακούλες γιατί έμπαιναν τρωκτικά και φίδια στο σπίτι»., είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι, «η γυναίκα χρήζει βοήθειας και σε φάρμακα, παρακολουθείτε από το κράτος, παίρνει ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (ΕΕΕ) των 480 ευρώ, αλλά έχει πάει και στην ενσωμάτωση και περιμένει έγκριση», ενώ σημείωσε πως τον χώρο που μένει της τον ενοικιάζει το κράτος, ποσό που ανέρχεται στα 220 ευρώ.

Το «Αγκαλιάζω με αγάπη» δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί δεν έχει ιδιόκτητη γη, δεν έχει σπίτι για να της το φτιάξουν. «Είναι αδύνατο να φτιάξουμε ένα σπίτι που δεν είναι δικό της», ανέφερε η κ. Αντωνίου.

Όσα ανέφερε η Δημιουργός του «Αγκαλιάζω με αγάπη»: