Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος

Δύο ημέρες μετά τα Θεοφάνια, την Κυριακή το απόγευμα, στις 8 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου στην εκκλησία του Αποστόλου Βαρνάβα με ένα ιδιαίτερο τελετουργικό, συμβολισμούς αλλά και χρήση της τεχνολογίας.

Η θεολόγος - κανονολόγος Αρετή Δημοσθένους περιέγραψε στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Όπως ανέφερε, το τελετουργικό περιλαμβάνει την προκαθορισμένη, ειδική ενδυμασία που θα φέρει ο Αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια της ενθρόνισης.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος θα φοράει τον ειδικό μανδύα, ακολούθως θα υπογράψει με κόκκινο μελάνι το οποίο θα βρίσκεται στο μελανοδοχείο του Εθνομάρτυρα Κυπριανού το οποίο είναι ένα σημαντικό κειμήλιο της Αρχιεπισκοπής. Στη συνέχεια θα παραδοθεί στον Αρχιεπίσκοπο το βασιλικό σκήπτρο το οποίο φέρει μια μπάλα και έναν σταυρό στην κορυφή. Η μπάλα και ο σταυρός στην κορυφή παρομοιάζονται με τον αρχηγό της γης ή της χώρας, όπως διευκρίνησε.

Ανέφερε ακόμα πως μιας και αναμένεται να παρευρεθούν αρκετοί πιστοί στην τελετή έχει προγραμματιστεί και η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας για να μπορέσουν όλοι να παρακολουθήσουν την διαδικασία ακόμα και αυτοί που θα βρίσκονται εκτός της εκκλησίας. Η τελετή θα αναμεταδίδεται τηλεοπτικά σε μεγάλες οθόνες που θα τοποθετηθούν έξω από την εκκλησία Αποστόλου Βαρνάβα.

Θεολόγος - Κανονολογός , Αρετή Δημοσθένους:

Ο θρόνος είναι ένας θρόνος θυσίας ο οποίος θα πρέπει να υπηρετήσει την εκκλησία