Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ελένη Χαρίτωνος

Κάνει την Κύπρο υπερήφανη με τις επιτυχίες της. Δεν φοβήθηκε να ονειρευτεί και να αγωνιστεί με πίστη στον εαυτό της, κατακτώντας εν τέλει την ίδια την NASA. H Ελένη Χαρίτωνος ετοιμάζει βαλίτσες για το Οχάιο των ΗΠΑ, έχοντας στις αποσκευές της, μαθήματα ζωής για όλους τους νέους που θέλουν αλλά φοβούνται να τολμήσουν. «Πρέπει να κυνηγούμε αυτό που θέλουμε», το μήνυμα που στέλνει σε όλη την κοινωνία.

Μόλις πρόσφατα η αίτηση της 22χρονης Ελένης για intership στη NASA έγινε δεκτή, και η ίδια από την εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», αφήνει στην άκρη τις δάφνες της προσωπικής επιτυχίας, για να στείλει ένα μήνυμα στους νέους του δικού μας τόπου.

«Να κυνηγάμε τα όνειρα μας, να πιστέψουμε στον εαυτό μας και τις ικανότητες μας», τονίζει η Ελένη, προσθέτοντας ότι «το χειρότερο που μπορεί να γίνει με μια αίτηση είναι να μην σε δεχθούν».

Σημείωσε επιπρόσθετα ότι

Σαν άνθρωποι έχουμε την τάση να φοβόμαστε την απόρριψη, αλλά στο τέλος της ημέρας, μια απόρριψη από μια αίτηση τι είναι;

Η Ελένη θα έχει την ευκαιρία να διευρύνει τις γνώσεις της, καθώς θα αναπτύξει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για την υποβοήθηση επανδρωμένων αποστολών στη Σελήνη και στον Άρη, με αντικείμενο εστίασης την ιατρική παρακολούθηση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αστροναυτών.

Η συμμετοχή της στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας αποτελεί σημαντική επιτυχία, καθώς η αίτησή της ξεχώρισε ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες αιτήσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό αποδοχής για internship στη NASA ανέρχεται μόνο στο 5%.

Και όπως εκμυστηρεύεται η ίδια χαριτολογώντας: «Ο τελικός στόχος το φεγγάρι».