Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Η πληρωμή του τέλους για τις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, θα αρχίσει όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, στις αρχές Ιανουαρίου, και συγκεκριμένα στις 4 του πρώτου μήνα του 2023.

Με την προθεσμία ανανέωσης, να λήγει, χωρίς οποιαδήποτε επιβάρυνση, τα μεσάνυκτα του Σαββάτου 11 Μαρτίου.

Η πλειοψηφία των οδηγών, σύμφωνα με τον ανώτερο λειτουργό του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Ευάγγελο Παντελή, επιλέγουν σε ποσοστό 85 τοις εκατό την ανανέωση σε ετήσια βάση της άδειας, ενώ εξάμηνο και τρίμηνο, συγκεντρώνουν πολύ πιο μικρό ποσοστό.

Για όσες ανανεώσεις αδειών κυκλοφορίας γίνουν μετά τα μεσάνυκτα του Σαββάτου 11 Μαρτίου, υπάρχουν και τα εξώδικα. Θα επιβάλλεται επιβάρυνση, τέλους 10 ευρώ και επιπλέον 10% επί της άδειας κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τον ανώτερο λειτουργό οδικών μεταφορών Ευάγγελο Παντελή «για να ανανεωθεί η άδεια κυκλοφορίας, απαιτείται το όχημα να έχει  πιστοποιητικό καταλληλόλητας και ασφάλεια. Συστήνουμε σε όλους τους πολίτες να προχωρήσουν έγκαιρα, να φροντίσουν έγκαιρα για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας τους».

Όσοι δεν επιθυμούν την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος τους για το 2023, θα πρέπει να προχωρήσουν σε ενημέρωση του Τμήματος για την ακινητοποίηση του οχήματος τους

Όπως ανέφερε ο κ. Παντελή «για τα οχήματα για τα οποία δεν ανανεώθηκε η άδεια κυκλοφορίας το 2022, και δεν έχουν δηλωθεί ακινητοποιημένα, θα διαγραφούν από το μητρώο του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, εάν δεν καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό για το έτος το 2022 και δεν ανανεωθεί η άδεια κυκλοφορίας τους για το 2023».

Η ανανέωση γίνεται διαδικτυακά, μέσω Τραπεζών, στα κέντρα εξυπηρέτησης του πολίτη, καθώς και στα επαρχιακά γραφεία τόσο του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, όσο και των Ταχυδρομείων.