Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αστυνομια Οργανόγραμμα 1

Σε ισχύ κατάφερε να θέσει από σήμερα, η ηγεσία της Αστυνομίας, την νέα διάταξη η οποία είχε σχεδιαστεί και αποφασιστεί ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο. Η συμπλήρωση, μετά από αρκετό καιρό, της πλήρους σύνθεσης της ηγετικής πυραμίδας, έφερε και την υλοποίηση των αποφάσεων που σχεδίαζε εδώ και εβδομάδες ο Αρχηγός Στέλιος Παπαθεοδώρου.

Τα χαρτοφυλάκια μοιράστηκαν στους τέσσερις Βοηθούς Αρχηγούς, με κάποια από αυτά να αλλάζουν περιεχόμενο και ονομασία.

Πλέον, και με βάση το νέο οργανόγραμμα, στην ηγετική πυραμίδα βρίσκονται, μετά τον Αρχηγό Στέλιο Παπαθεοδώρου και τον Υπαρχηγό Δημήτρη Δημητρίου:

Με βάση τον σχεδιασμό, κάτω από την ομπρέλα του Βοηθού Αρχηγού Πρόληψης και Καταπολέμησης Εγκλήματος βρίσκονται: Το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος, η Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών, η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών και η Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας.

Υπό την ευθύνη του, ο Ιωάννης Γεωργίου έχει τα θέματα οργανωμένου και διεθνούς εγκλήματος, καθώς τη συνεργασία με τις διεθνείς αστυνομικές αρχές.

Αστυνομία Οργανόγραμμα Ιωαννης Γεωργίου

Σε ότι αφορά τον τομέα διοίκησης και εκπαίδευσης, υπό τον Χριστόφορο Μαυρομάτη, εκεί βρίσκονται, μεταξύ άλλων, το τμήμα διοίκησης και ανθρώπινου δυναμικού, η αστυνομική ακαδημία, καθώς και το τμήμα πληροφορικής.

αστυνομία οργανόγραμμα Χριστόφορος Μαυρομμάτης

Στο νέο χαρτοφυλάκιο, αυτό της προστασίας συνόρων, που ανατέθηκε στον Μάριο Χριστοφίδη, υπάγονται η υπηρεσία αλλοδαπών και μετανάστευσης, η λιμενικής και ναυτική αστυνομία, η μονάδα αεροπορικών επιχειρήσεων και η διεύθυνση ασφάλειας αεροδρομίων.

Αστυνομία Οργανόγραμμα Μάριος Χριστοφίδης

Στο επίσης νέο χαρτοφυλάκιο της Τοπικής Αστυνόμευσης και Επιχειρησιακής Υποστήριξης, το οποίο ανέλαβε ο Θεμιστός Αρναούτης, εκεί βρίσκονται ο κλάδος επιχειρήσεων, η τροχαία, η ΜΜΑΔ και η Προεδρική Φρουρά.

Αστυνομία Οργανόγραμμα Θεμιστός Αρναούτης

Μετά την ολοκλήρωση του οργανογράμματος, το οποίο ταλαιπωρούσε για εβδομάδες το αρχηγείο αστυνομίας, φαίνεται πως άρχισαν οι διαδικασίες για τις νέες προαγωγές, αλλά και για την κάλυψη θέσεων στις οποίες σήμερα βρίσκονται αναπληρωτές διευθυντές.

Αρμόδια πηγή έλεγε στον ΑΝΤ1 πως το 2023 θα φέρει αρκετές αλλαγές και σε υπηρεσίες της πρώτης γραμμής.