Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Π9ΙΘ

Η τόλμη και η ψυχραιμία των δύο κοριτσιών που έπεσαν χθες σε βαθύ πηγάδι με νερό στη Λακτάμεια, τα βοήθησε να σωθούν και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Τα δύο παιδιά φέρουν ευτυχώς μόνο επιφανειακά τραύματα και νοσηλεύονται προληπτικά. Τις συγκλονιστικές εμπειρίες που έζησαν και τις στιγμές τρόμου για την οικογένεια μετέφεραν στον ΑΝΤ1 η μητέρα των δύο κοριτσιών αλλά και ο παππούς τους.

 

Συμφώνησαν να μην μαλώσουν ποτέ ξανά

Ο παππούς των κοριτσιών, Άκης Χριστοφίδης μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι» και περιέγραψε τη στιγμή που του φώναξε για βοήθεια το μικρότερο σε ηλικία κορίτσι αλλά και τις πρώτες τους αντιδράσεις μέσα στο πηγάδι.

Όπως είπε, «τα παιδιά έπαιζαν μπάλα λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι. Η μπάλα μπήκε στο περιβόλι του γείτονα, πήγαν μαζί να την πιάσουν, πάτησαν στο σανίδι που κάλυπτε το πηγάδι το οποίο έσπασε, και έπεσαν αγκαλιασμένες μέσα».

Συμπλήρωσε ότι ο ίδιος βρισκόταν μέσα στο σπίτι την ώρα που τα δύο κορίτσια έπαιζαν, άκουσε «παππού», βγήκε έξω και είδε την 9χρονη βρεγμένη, η οποία του είπε ότι έπεσαν μέσα στο πηγάδι.

Υπενθυμίζεται ότι, η 9χρονη τόλμησε και σκαρφάλωσε στη σωλήνα της διάτρησης για να ζητήσει βοήθεια.

Τα κοριτσάκια σύμφωνα με τον παππού έπεσαν στο πηγάδι γύρω στις 15:40 και μέχρι να βγει έξω από το πηγάδι έγινε 16:00.

«Έμειναν μέσα στο πηγάδι για 20 λεπτά και όχι για δύο ώρες όπως αναφέρθηκε», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ανάρτηση της η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε λόγο για διάτρηση βάθους 40 μέτρων με τον κ. Χριστοφίδη να λέει πως, δεν θέλει να αμφισβητήσει την Πυροσβεστική αλλά δεν ήταν τόσα πολλά τα μέτρα.

Ευτυχώς, όπως είπε, η 11χρονη ήταν ψύχραιμη ούτε έκλαιγε ούτε φώναζε και ο πατέρας της αλλά και ο ίδιος επικοινωνούσαν μαζί της μέχρι να έρθει η Πυροσβεστική.

Συγκινημένος ανέφερε τις πρώτες αντιδράσεις των κοριτσιών μέσα στο πηγάδι όπου έπεσαν αγκαλιασμένες. Όπως είπε, αφού προσευχήθηκαν συνομίλησαν μεταξύ τους και είπαν ότι δεν θα μαλώσουν ποτέ ξανά και ότι θα μείνουν αγαπημένες.

Προσπαθούσαν να ανέβουν και ξανάπεφταν

Μιλώντας στο «Μέρα Μεσημέρι» η μητέρα των κοριτσιών ανέφερε ότι τα παιδιά της νιώθουν περήφανα που τα κατάφεραν και ότι νοσηλεύονται προληπτικά στο Μακάρειο νοσοκομείο αφού τα τραύματα που φέρουν είναι επιφανειακά.

Πρόσθεσε πως και οι δύο προσπάθησαν να ανέβουν στην επιφάνεια μετά την πτώση στο πηγάδι αλλά δεν τα κατάφεραν, αφού η μία μετά την άλλη ξανάπεφταν στο νερό. Αφού ηρέμησαν και συζήτησαν μεταξύ τους αποφάσισαν να προσπαθήσει να βγει εκτός του πηγαδιού η μικρή κόρη η οποία ύστερα από μεγάλη προσπάθεια τα κατάφερε. Η μητέρα, που είναι νοσηλεύτρια, είπε ότι τα κορίτσια της κάνουν πολεμικές τέχνες κάτι που τις έχει βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την δοκιμασία που πέρασαν.

Ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για τη βοήθειά τους τόσο εκ μέρους της οικογένειας αλλά ιδιαίτερα εκ μέρους των δύο κοριτσιών.