Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τρένο

Αποτελεσματικές λύσεις στο κυκλοφοριακό κομφούζιο της Κύπρου ψάχνουν οι αρμόδιες αρχές. Ένα από τα πιθανά σενάρια για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών της Κύπρου στους δρόμους είναι η δημιουργία σιδηρόδρομου κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου χωρίς να χρειαστούν οποιεσδήποτε απαλλοτριώσεις και τροποποιήσεις.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο συγκοινωνιολόγος Λουκάς Δημητρίου στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι αναφέροντας ότι είναι μια μεγάλη επένδυση του ενάμιση δισεκατομμυρίου την οποία θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά πριν παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Συγκοινωνιολόγος , Λουκάς Δημητρίου:

Θα πρέπει να σκεφτούμε καλά σε τι θα ωφελήσει η κατασκευή αυτή. θα πρέπει να γίνει ουσιαστική τεχνοοικονομική μελέτη ελέγχοντας όλα τα σενάρια.

Ο συγκοινωνιολόγος μεταξύ άλλων τόνισε ότι και να παραχωρηθεί η χορηγία από την Ευρωπαϊκή Ένωση για ένα τέτοιο μεγάλο έργο υπάρχουν πολλές και πολλαπλές σκέψεις για την κατασκευή του.

Συγκοινωνιολόγος , Λουκάς Δημητρίου:

Το 1,5 δισεκατομμύριο της συγκεκριμένης χορηγίας πιθανόν να μπορούσε να κατευθυνθεί αλλού, για άλλο σκοπό.

Ο κ. Δημητρίου διατύπωσε τις ανησυχίες του σχετικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Κύπρου αφού υπάρχουν έντονα οι φόβοι για πιθανή συνέχεια του κυκλοφοριακού κομφούζιου και μετά την κατασκευή του συγκεκριμένου σιδηρόδρομου. Για να υπάρχουν οι ανακοινώσεις σχετικά με τον σιδηρόδρομο προφανώς και έχουν γίνει προσχέδια και μελέτες για την πιθανή κατασκευή του, ωστόσο υπάρχουν πολλά υπο-κεφάλαια  τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν μέχρι να παρθεί η τελική απόφαση, συμπλήρωσε ο συγκοινωνιολόγος.