Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πλατρες

Σαρώνουν τα ορεινά θέρετρα στις προτιμήσεις των κυπρίων, για τα τριήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων  Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη, η πληρότητα των ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, το τριήμερο των Χριστουγέννων, κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, σε αντίθεση με την ύπαιθρο και τα ορεινά.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ «το πρώτο εορταστικό Σαββατοκύριακο, το είδαμε να περνάει με πληρότητες στις παραλιακές πόλεις γύρω στο πενήντα τους εκατό (50%). 00.47 Για τις μονάδες μας στα ορεινά, μιλάμε για ποσοστά πέραν του πενήντα τα εκατό (50%) και σε κάποιες περιπτώσεις άγγιζαν το εβδομήντα και ογδόντα τα εκατό. (70%- 80%)»

Αντανάκλαση των Χριστουγέννων, είναι και οι προτιμήσεις των κυπρίων για την Πρωτοχρονιά, με την πληρότητα των ξενοδοχείων στις παράλιες περιοχές να αναμένεται να είναι περίπου στα ίδια επίπεδα. Ενώ για το διήμερο της πρωτοχρονιάς και ειδικότερα την νύχτα του ρεβεγιόν, οι προτιμήσεις για τα ορεινά δείχνουν εκτόξευση προς την πληρότητα.

«Από τις προκρατήσεις, φαίνεται ότι θα κινηθεί λίγο πιο πάνω από το πενήντα τα εκατό (50%) στις παραλιακές πόλεις το ρεβεγιόν, της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Ενώ στα ορεινά, οι πληρότητες σε κάποια φάση του Σαββατοκύριακου, ενδεχομένως να αγγίξουν και το ενενήντα τοις εκατό (90%)» ανέφερε.

Δυστυχώς όπως πάντα, δεν διαφαίνεται να υπάρχει σημαντική τουριστική κίνηση από το εξωτερικό, κατέληξε ο κύριος Ρουσουνίδης.