Τηλεόραση Ραδιόφωνο
4χρονη εξοπλισμός Μακάρειο

Χριστούγεννα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπεία Παίδων της πανεπιστημιακής κλινικής Τελασομέρ του Τελ Αβίβ κάνει το τετράχρονο κοριτσάκι το οποίο προσβλήθηκε με στρεπτόκοκκο Ά.

Η μάχη συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα με τις ευχές όλης της Κύπρου. Η κατάσταση της μικρής δεν έχει διαφοροποιηθεί καθώς παραμένει σε σταθερή κατάσταση χωρίς επιδείνωση.

Το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνεχή και καθημερινή επικοινωνία με τους γιατρούς και νοσηλευτές της κλινικής οι οποίοι παρακολουθούν στενά την τετράχρονη.

90% η πληρότητα στο Μακάριο Νοσοκομείο

Η πληρότητα των θαλάμων της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, πλησιάζει σχεδόν το 100%.

«Υπάρχουν φυσικά και ορισμένα παιδιά τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να τα κρατήσουμε για νοσηλεία στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Αυτή την στιγμή η πληρότητα των παιδιατρικών θαλάμων είναι γύρω στο 90%», σημείωσε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Μονάδας του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ Αβραάμ Ηλία.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Μονάδας η αύξηση των εισαγωγών ήταν αναμενόμενη καθώς πάντα τέτοια περίοδο υπάρχει έξαρση στις ιογενείς λοιμώξεις.  

«Η προσπάθεια των ιατρών της κλινικής τα παιδιά που δεν έχουν σοβαρή νόσο είναι να πάρουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα εξιτήριο για να μπορέσουν να περάσουν αυτές τις Άγιες Ημέρες με την οικογένεια στο σπίτι», επισήμανε ο δρ Αβραάμ Ηλία.

Οι επιστήμονες υπενθυμίζουν στους γονείς πως πρέπει τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά τους να τηρούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής που αποτελούν το κλειδί για τη μη μετάδοση των λοιμώξεων.