Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αρχιεπισκοπικές εκλογές τριπρόσωπο

Στήριξη στο Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο για ανάρρηση στο θρόνο του Αποστόλου Βαρνάβα ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος, η οποία όμως τουλάχιστον προσώρας δεν είναι ικανή να ανατρέψει δραματικά τα δεδομένα για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου.

Δυο ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης Ιεράς Συνόδου η οποία ομόφωνα όρισε την παραμονή των Χριστουγέννων ημέρα ανάδειξης του νέου προκαθημένου, ο Κύκκου Νικηφόρος επικαλούμενος τη λαϊκή βούληση αιφνιδίως ανακοίνωσε ότι τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του Μητροπολίτη Λεμεσού.

Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας 

Ως εκ τούτου και ακολουθώντας την ετυμηγορία κλήρου και λαού όπως και για λόγους τους οποίους μου υπαγορεύει η αρχιερατική μου συνείδηση δηλώνω πέρα από σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις ότι τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ της εκλογής του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου και ανάδειξης του ως του νέου Αρχιεπισκόπου.

Μάλιστα κάλεσε και τους υπόλοιπους συνοδικούς να πράξουν το ίδιο.                                                                                                                                                                                                                                                                 
Πλέον δεν αποκλείεται ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας να αποσυρθεί από τη διαδικασία μετά την απώλεια της στήριξης του μητροπολίτη Νικηφόρου και πληροφορίες τον φέρουν να κινείται προς αντίθετη πορεία από αυτή του πνευματικού του πατέρα.

Την πλάστιγγα αναμένεται να γείρει η ψήφος των Μητροπολιτών Κυρηνείας Χρυσόστομου, Μόρφου Νεόφυτου και Αμμοχώστου Βασίλειου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Αμμοχώστου θεωρείται το πιθανότερο να κινηθεί προς το μητροπολίτη Πάφου, ο οποίος έχει ήδη επτά ψήφους.

Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος, ο οποίος προερχόμενος από τη μοναστηριακή κοινότητα Κύκκου αρχικά δεν απέκλειε να στηρίξει το Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα, φαίνεται πλέον να οδεύει προς στήριξη του τοποτηρητή του θρόνου, λαμβάνοντας υπόψη ότι θεωρείται μεταξύ των ιεραρχών που στηρίζουν τις θέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου.  

Με την στήριξη και αυτών των ιεραρχών ο Πάφου Γεώργιος εξασφαλίζει την απαιτούμενη πλειοψηφία των εννέα μελών της Συνόδου.

Ο Λεμεσού Αθανάσιος μετά και την στήριξη του Μητροπολίτη Κύκκου, έχει μέχρι στιγμής σίγουρες πέντε ψήφους.