Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Θεόδωρος Πυρίλλης Αρχιεπισκοπικές

Φωτιές στη διαδικασία ανάδειξης του νέου αρχιεπισκόπου βάζει ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, ο οποίος στήριξε στις αρχιεπισκοπικές εκλογές της Κυριακής το μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο, που έμεινε τελικά εκτός τριπρόσωπου.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι, δήλωσε πως μελετά το ενδεχόμενο να καταθέσει ένσταση στην Ιερά Σύνοδο.

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Πυρίλλη «υπάρχει μαρτυρία για κάποιες συμπεριφορές και θα τα μελετήσουμε και ναι ενδεχομένως να υποβληθεί ένσταση μέχρι αύριο και κάποιοι άνθρωποι έχουν κάνει κάποιες ενέργειες που πιθανόν να μην έπρεπε να κάνουν».

Όπως ανέφερε ο κ. Πυρίλης η υποβολή ένστασης θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον μπορεί να στηριχθεί και νομικά γιατί συμπεριφορές και πολιτικές πριν και κατά την ημέρα των εκλογών, μετέτρεψαν τις αρχιεπισκοπικές εκλογές σε επαρχιακές.

Πρόσθεσε επίσης ότι «απέφυγα την οποιανδήποτε επικοινωνία με τον δεσπότη επειδή δεν θέλω να με επηρεάσει στο αν θα κάνω ή όχι ένσταση και η απόφαση αν θα κάνω ή όχι ένσταση  θα είναι αποκλειστικά δική μου και δεν θέλω ο ίδιος να συμμετέχει σε αυτή την απόφαση».

Ο δήμαρχος Παραλιμνίου δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη μαρτυρία την οποία κατέχει και ούτε αποκάλυψε ποιά είναι τα στοιχεία που θα συνοδεύουν την ένσταση του.

Υπενθυμίζεται ότι η διορία υποβολής εντάσεων λήγει αύριο και σε περίπτωση που θα κατατεθεί, ο γενικός έφορος αρχιεπισκοπικών εκλογών θα τη θέσει ενώπιον της Ιεράς συνόδου η οποία θα συνέλθει την Πέμπτη για να επικυρώσει το τριπρόσωπο.