Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Γίνεται σπουδαία δουλειά στο Σπίτι του Παιδιού, είπε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Νίκος Τορναρίτης.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη επίσκεψη στο Σπίτι του Παιδιού, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία και για το έργο του.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι είχαν σήμερα την ευκαιρία ως Επιτροπή Νομικών της Βουλής να επισκεφτούν το Σπίτι του Παιδιού, το Σπίτι δηλαδή που διαχειρίζεται τα κακοποιημένα παιδιά.

«Ήταν θα έλεγα μια πολύ σημαντική εμπειρία, μια εμπειρία που θεωρώ ότι θα μείνει έτσι βαθιά χαραγμένη στη σκέψη μου. Γίνεται μια σπουδαία δουλειά εδώ πέρα, από ένα έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό, το οποίο ουσιαστικά διαχειρίζεται όλες τις φάσεις της κακοποίησης ενός ανηλίκου», πρόσθεσε.

Ο κ. Τορναρίτης είπε, παράλληλα, ότι θέση όλων των μελών της Επιτροπής είναι πως όπως υπάρχει το δικαίωμα της κατάθεσης σε Κακουργιοδικείο από αυτό εδώ το χώρο ενός παιδιού μέσω ειδικών μηχανημάτων τηλεδιάσκεψης, θεωρούν πρέπον και άμεσο αυτά τα μηχανήματα, τα οποία δεν στοιχίζουν πολλά, να εγκατασταθούν και να συνδεθούν σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

«Να συνδεθούν δηλαδή με τα Κακουργιοδικεία της κάθε πόλης ξεχωριστά και τα Σπίτια του Παιδιού στις υπόλοιπες των πόλεων. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει άμεσα και αυτό θα το στηρίζουμε συνεχώς ώσπου να γίνει», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών ευχαρίστησε από καρδιάς εκ μέρους της Επιτροπής όλους τους ανθρώπους του «Hope For Children», οι οποίοι, όπως είπε, ουσιαστικά είναι η κινητήριος δύναμη της όλης διαδικασίας, μαζί βεβαίως με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, οι οποίοι έχουν βεβαίως ένα σημαντικότατο ρόλο να παίξουν σε αυτή όλη την προσπάθεια υπεράσπισης ενός παιδιού το οποίο έχει κακοποιηθεί, όπως ανέφερε.