Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξτρ

Τα έργα βελτίωσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας επιθεώρησε τη Δευτέρα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, κάνοντας λόγο για ένα ακόμη «πολυαναμενόμενο έργο» που είχε εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το είχε θέσει στις προτεραιότητες του. 

Σημείωσε πως πρόκειται για ένα έργο κόστους 17,6 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, μήκους 3,25 χιλιομέτρων, το οποίο θα αναβαθμίσει σημαντικά τους Δήμους και τις Κοινότητες της περιοχής. «Πρόκειται για ακόμα ένα έργο, το οποίο ανέμεναν οι τοπικές Αρχές εδώ και δεκαετίες και αποδεικνύουμε ότι είμαστε η Κυβέρνηση που έχει μετατρέψει τα λόγια και τις εξαγγελίες σε έργα» είπε.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών έχει υπό την ευθύνη του έργα πέραν των 1,8 δις εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργα τα οποία είτε βρίσκονται υπό εκτέλεση, είτε υπό προσφορά είτε θα προκηρυχθούν τους επόμενους μήνες, είπε.

«Όλα τα πολυαναμενόμενα έργα βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης, ενώ σε λίγες μέρες υπογράφουμε την σύμβαση για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Παλαιχωρίου – Λευκωσίας. Πριν λίγες ημέρες υπογράψαμε τη Σύμβαση ανέγερσης του μεγαλύτερου Έργου στον προϋπολογισμό της Κυβέρνησης που δεν είναι άλλο από το Νέο Κυπριακό Μουσείο, με κόστος 144 εκατ ευρώ» ανέφερε ο κ. Καρούσος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και την οποιαδήποτε ταλαιπωρία ενδέχεται να υποστούν οι πολίτες από την κατασκευή του έργου, ο κ. Καρούσος εξήγησε ότι «οποιαδήποτε ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή, ενώ τα έργα θα μείνουν για να εξυπηρετούν τους πολίτες».

Παράλληλα, είπε ότι σε συνεννόηση με τις τοπικές Αρχές θα αντιμετωπίστουν τα οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν και θα δοθούν λύσεις «με στόχο την παράδοση του έργου εντός χρονοδιαγράμματος που είναι τον Μάρτιο του 2025». Προς το παρόν, ανέφερε, δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με την έναρξη των εργασιών, καθώς έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις για την τροχαία κίνηση.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκληνης Νεόφυτος Φακοντής ευχαρίστησε τον κ. Καρούσο και το Υπουργείο Μεταφορών για τη στήριξη που προσφέρει και γενικότερα την Κυβέρνηση Αναστασιάδη και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι τα έργα τα οποία ανέμενε η τοπική κοινωνία για τρεις δεκαετίες, όπως είπε,προχωρούν στην υλοποίηση, ξεκινώντας από τους κυματοθραύστες και φτάνοντας σήμερα στο έργο του δρόμου Λάρνακας - Δεκέλειας.