Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θάνατος Ρομά

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, μέλος της κοινότητας των Ρομά στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι για την ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στον Ανακριτή και τον Εισαγγελέα, με τον τελευταίο να τάσσεται υπέρ της προφυλάκισής του.

Ωστόσο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έκρινε, με βούλευμά του, ότι ο αστυνομικός πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος αστυνομικός υποστήριξε ότι οι ενέργειές του συνιστούσαν νόμιμη άμυνα εξαιτίας του κινδύνου που, κατά τον ίδιο, διέτρεχαν οι συνάδελφοί του.

Κατά την πρόταση του Εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος θα έπρεπε να κριθεί προφυλακιστέος, καθώς η εκπαίδευσή του, όπως υποστήριξε, θα έπρεπε να τον έχει αποτρέψει από την τέλεση της συγκεκριμένης πράξης. Ωστόσο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τάχθηκε με την άποψη του Ανακριτή, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος αστυνομικός να αφεθεί ελεύθερος.