Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Την πρόθεση τους να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες μέχρι την επίτευξη του στόχου τους, που είναι το κλείσιμο του Ζωολογικού κήπου της Λεμεσού, εξέφρασαν οργανωμένοι πολίτες που συμμετείχαν το μεσημέρι της Κυριακής σε εκδήλωση διαμαρτυρίας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου και την ομάδα πολιτών «Ο κήπος εν δικός μας». 
 

Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα, Κυριάκος Κυριάκου

Στον ζωολογικό κήπο έχουν πεθάνει πολλά ζώα. Δεν αστειευόμαστε. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ζώα να ζουν σε αυτές τις συνθήκες. Δεν είναι εγκληματίες τα ζώα για να βρίσκονται σε κλουβιά. Ο κόσμος θέλει ένα δημόσιο κήπο με πράσινο, όχι γεμάτο μπετόν.


Οι διαμαρτυρόμενοι δεν επέδωσαν τελικά σχετικό υπόμνημα που είχαν ετοιμάσει, καθώς στην εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, αλλά εκπρόσωπος του.

Όπως ανέφερε ο κ. Κυριάκου, το υπόμνημα θα δοθεί στην παρουσία του δημάρχου. «Το υπόμνημα θα δοθεί στην επόμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2023» συμπλήρωσε. 

Στο υπόμνημα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο Λεμεσιανός πολίτης «διψά για πράσινο, διψά για ένα χώρο που δεν θα είναι μόνο για τα πανηγύρια μιαν φορά τον χρόνο, όπως είναι η γιορτή του κρασιού. Ας σκεφτείτε και την αποκέντρωση και ας αναβαθμιστούν περιοχές εκτός Λεμεσού και εκδηλώσεις να γίνονται εκεί και όχι μονοπωλιακά».

Ζητά επίσης από τον Δήμο Λεμεσού να γίνει ο πρώτος Δήμος στη χώρα που «θα λάβει την γενναία απόφαση να κλείσει ο ζωολογικός κήπος Λεμεσού και να μπει ένα τέλος στην μιζέρια, τον πόνο και την έλλειψη ελευθερίας στα αθώα τα ζώα».