Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Χωρίς επεισόδια κύλησε εκλογική διαδικασία για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές, τουλάχιστον μέχρι τις μία το μεσημέρι. Καταγράφηκαν ωστόσο δύο γεγονότα. Το ένα, που δεν έχει σχέση με τις εκλογές, αφορά νεαρό που έσπαζε καθρέφτες αυτοκινήτων έξω από εκκλησία στη Λευκωσία και έχει συλληφθεί. Το δεύτερο γεγονός αφορά 12 ψηφοφόρους οι οποίοι ψήφισαν και δεν υπέγραψαν στο εκλογικό κέντρο.

 

Χρίστος Αντρέου , Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας
 

Μέχρι στιγμής δεν υπήρχε κανένα σοβαρό επεισόδιο όσο αφορά τις εκλογές

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεως της Αστυνομίας, στη Λευκωσία, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι η επιχείρηση της Αστυνομίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προσθέτοντας ότι 350 μέλη της Δύναμης λαμβάνουν μέρος στη συγκεκριμένη επιχείρηση με μηχανοκίνητα περίπολα σε όλα τα εκλογικά κέντρα παγκύπρια.

"Μέχρι στιγμής, όσον αφορά τις εκλογές, δεν υπήρξε οποιοδήποτε επεισόδιο", σημείωσε ο κ. Ανδρέου, κάνοντας λόγο για ένα μικρό περιστατικό σε εκκλησία στη Λευκωσία, το οποίο, όπως διευκρίνισε, δεν έχει καμία σχέση με τις εκλογές. Συγκεκριμένα, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, ένα πρόσωπο που είχε προχωρήσει σε κακόβουλη ζημιά σε μια περιουσία έχει συλληφθεί και βρίσκεται στην Αστυνομία αυτή τη στιγμή.

Ερωτηθείς για 12 ψηφοφόρους που ψήφισαν, αλλά δεν υπέγραψαν σε εκλογικό κέντρο, ο κ. Ανδρέου υπέδειξε ότι δεν είναι θέμα με το οποίο έχει σχέση η Αστυνομία. "Εάν ζητηθεί η βοήθεια της Αστυνομίας, σίγουρα θα παρασχεθεί", πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη λειτουργία του Κέντρου Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεως, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας εξήγησε ότι το Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεως εποπτεύει ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων βοηθούμενος από τον Διοικητή της ΜΜΑΔ. "Το Κέντρο έχει ξεκινήσει από τις 9 το πρωί και θα είναι σε πλήρη εξέλιξη μέχρι την ολοκλήρωση της όλης ψηφοφορίας", κατέληξε.

Ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Θησέας Ιωάννου μετέδωσε από το Κέντρου Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεως ότι ο νεαρός που έσπαζε καθρέφτες οχημάτων έχει συλληφθεί ενώ κάποιοι από τους ψηφοφόρους που δεν έχουν υπογράψει έχουν ήδη εντοπιστεί, κλήθηκαν και επέστρεψαν στο εκλογικό κέντρο και υπέγραψαν.