Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊας

Μήνυμα ενότητας για την επόμενη ημέρα της Εκκλησίας έστειλε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαϊας, λιγότερο από 48 ώρες πριν στηθούν οι κάλπες για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές. Αποκάλυψε ότι συνομίλησε εντός της ημέρας με τους Μητροπολίτες Λεμεσού και Πάφου, όπου συμφώνησαν στην ανάγκη ενότητας της Εκκλησίας την επαύριον ανάδειξης νέου Προκαθημένου, ενώ χαρακτήρισε «παραφιλολογία» τα σενάρια πριμοδότησης.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, δηλώνοντας με βεβαιότητα ότι «η ετυμηγορία του λαού θα παίξει ρόλο, θα το δείτε». Υπενθυμίζεται ότι με βάση την πρόσφατη δημοσκόπηση του ΑΝΤ1, ο ίδιος καταλαμβάνει την δεύτερη θέση πίσω από τον Λεμεσού Αθανάσιο και Πάφου Γεώργιο, με τους τρεις αν επαληθευτεί το σενάριο, να αποτελούν και το Τριπρόσωπο.

Αποκάλυψε μάλιστα πως σήμερα επικοινώνησε με τους δυο αυτούς ιεράρχες. «Είπαμε ότι η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους, ξανά για το καλό της Εκκλησίας».

Αναφορικά με τις απόψεις που ακούγονται το τελευταίο διάστημα περί πριμοδότησης στην εκλογική διαδικασία, ο Ταμασού τα χαρακτήρισε λίγο πολύ ως «παραφιλολογία».

Ζούμε στην Κύπρο. Ποιος θα διακινδυνεύσει τα δικά του ποσοστά να πριμοδοτήσει άλλους. Και ποιος ελέγχει τόσους ψηφοφόρους. Ούτε σε πολιτικές εκλογές δεν μπορούν εύκολα να γίνουν τέτοια πράγματα. Πόσο μάλλον δε σε ένα κλίμα που δεν υπάρχει τόσο πολύ αξιοπιστία στην Εκκλησία. Ένας που ενδιαφέρεται να έχει λαϊκή νομιμοποίηση, δεν νομίζω ότι μπορεί να ρισκάρει

Σημείωσε μάλιστα ότι «θα θυσιαστώ για την αξιοπιστία της Εκκλησίας της Κύπρου», με το μήνυμα ότι πρέπει να βρίσκεται έμπρακτα και ουσιαστικά δίπλα στον λαό της Κύπρου. Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί η Εκκλησία να πείσει και να εμπνεύσει τους πολίτες, για να μπορεί να έχει μάλιστα και εθνικό λόγο, τον οποίο ως Εκκλησία πρέπει να έχει.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί