Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φονος ερευνες αστυνομια

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανανέωσε σήμερα για άλλες επτά ημέρες το διάταγμα κράτησης άνδρα ηλικίας 31 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας για φόνο, απόπειρας φόνου, πράξεις που προκαλούν βαριά σωματική βλάβη, παράνομη κατοχή και χρήση πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών και παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, αδικήματα που διαπράχθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου στην Ορόκλινη. 
 

Κατά την απόπειρα φόνου, όπου ρίχθηκε αριθμός πυροβολισμών εναντίον του οχήματος που οδηγούσε 42χρονος, έχοντας ως συνοδηγό 40χρονο και εξάχρονο παιδάκι, τραυματίστηκαν τόσο ο 42χρονος όσο και ο εξάχρονος και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι ο άνδρας έφερε τραύμα στην κοιλιακή χώρα και τραύματα στα πόδια, ενώ το παιδί έφερε διαμπερές τραύμα και κάταγμα στο δεξιό πόδι και αφού υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση κρατήθηκαν για νοσηλεία με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται ως εκτός κινδύνου. 

Σήμερα έληγε το διάταγμα προσωποκράτησης οκτώ ημερών και ο 31χρονος οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου, χωρίς όμως δικηγόρο και δεν έφερε ένσταση στην περαιτέρω κράτηση του, που ζητήθηκε από την Αστυνομία.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε ότι για ολοκλήρωση των ερευνών της Αστυνομίας υπολείπεται αρκετά μεγάλο ανακριτικό έργο και μέχρι στιγμής λήφθηκαν 44 καταθέσεις, ενώ θα ληφθούν άλλες 25.

Για την ίδια υπόθεση τελεί υπό κράτηση, άνδρας ηλικίας 34 ετών από την Αγία Νάπα, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα έχει ενώπιον της η Αστυνομία, φέρεται να είναι το πρόσωπο που έδωσε τα χρήματα και τον οπλισμό σε 35χρονο, για να πραγματοποιήσει το φόνο εναντίον του 42χρονου, έναντι του ποσού των 40 χιλιάδων ευρώ.

Το διάταγμα κράτησης του 34χρονου λήγει την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και οι ανακριτές της υπόθεσης δεν έχουν ακόμα αποφασίσει κατά πόσον θα ζητηθεί ανανέωση του ή εάν θα αφεθεί ελεύθερος.

Ο 35χρονος καταζητείται από την Αστυνομία της Δημοκρατίας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ αναζητείται ως ελλείπων πρόσωπο από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Τους δύο άνδρες ενέπλεξε στην υπόθεση ο 31χρονος με καταθέσεις που έδωσε στην Αστυνομία, κατονομάζοντας τον 35χρονο ως το άτομο που τον προσέγγισε για να πραγματοποιήσει την απόπειρα και του έδωσε οδηγίες στη σκηνή.

Τον 34χρονο ενέπλεξε την υπόθεση ο 31χρονος σε δεύτερη κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία αναφέροντας πως τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του μαζί με τον καταζητούμενο 35χρονο την επομένη της απόπειρας φόνου.

Σημειώνεται ότι κατά την προσαγωγή του υπόπτου ενώπιον του Δικαστηρίου λήφθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία, αφού τα μέλη της ήταν πάνοπλα και φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.