Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Πρόδρομος Προδρόμου.

Χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες προκειμένου και η Κύπρος να αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο μουσείο, εφάμιλλο της ιστορικής κληρονομιάς της και της σημασίας που πρέπει να αποδίδουμε σε αυτήν, αναφέρει, σε γραπτή δήλωση του με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης για την κατασκευή του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Κύπρου, ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Συγχαίρει, παράλληλα, τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσο, τους ανάδοχους και όλους τους συντελεστές του έργου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται πράγματι για μια ιστορικής σημασίας απόφαση.

«Χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες προκειμένου και η χώρα μας να αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο μουσείο, εφάμιλλο της ιστορικής κληρονομιάς της και της σημασίας που πρέπει να αποδίδουμε σε αυτήν. Από χρόνια μας προβλημάτιζε το ότι η Κύπρος, όντας μια από τις χώρες της Ευρώπης με το μεγαλύτερο βάθος στην Ιστορία, ήταν ίσως η μοναδική που δεν διέθετε ένα σύγχρονο και λειτουργικό μουσείο, αντάξιο της αρχαιολογικής και ιστορικής κληρονομιάς της», προσθέτει.

Ο κ. Προδρόμου αναφέρει, επίσης, ότι με την απόφαση αυτή και την έναρξη υλοποίησης του έργου, η οποία πιστώνεται και θα είναι μια από τις σημαντικές στιγμές της διακυβέρνησης του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, η Κύπρος θα αποκτήσει ένα μουσείο που, όπως φαίνεται και από τα σχέδια, θα είναι ένα εμβληματικό κτήριο της πρωτεύουσάς «και θα λειτουργήσει ως προμετωπίδα στις προσπάθειες για συστηματική φροντίδα, ανάπτυξη και διάδοση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας, μέσω του Υφυπουργείου Πολιτισμού».

«Ένα τέτοιο σύγχρονο και λειτουργικό μουσείο αφορά άμεσα και την εκπαίδευση και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, αφού θα διευκολύνει και θα εμπλουτίσει την ιστορική παιδεία των επόμενων γενεών και θα αξιοποιείται σε διαρκή βάση από τα σχολεία», καταλήγει ο Υπουργός Παιδείας.