Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δτ

Το επαγγελματικό πρόγευμα του Συνδέσμου Ανθρώπινου Δυναμικού και του ΠΑΣΥΚΑΦ φιλοξένησε η Ελληνική Τράπεζα στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου διοίκησης στη Λευκωσία, στηρίζοντας το έργο τους για καλύτερες εργασιακές συνθήκες προς εργαζόμενους με θέματα καρκίνου. Το πρόγευμα με τίτλο «Ξεπερνώντας τα εμπόδια γύρω από τον καρκίνο και την εργασία: Ο ρόλος του εργοδότη», πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του ΠΑΣΥΚΑΦ και χορηγό την Ελληνική Τράπεζα.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ένας στους τρεις ανθρώπους θα διαγνωστεί με καρκίνο μέχρι την ηλικία των 75 ετών. Επομένως, ένας επαγγελματίας ανθρώπινου δυναμικού, εργοδότης ή διευθυντής, είναι πιθανό να κληθεί να διαχειριστεί καταστάσεις όπου το προσωπικό ή τα αγαπημένα του πρόσωπα θα έρθουν αντιμέτωποι με την ασθένεια του καρκίνου. Παρόλο που η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο έχει αυξηθεί πολύ τις τελευταίες δεκαετίες, η διαχείριση των σχετικών θεμάτων που προκύπτουν, η συζήτηση και η ανοικτή επικοινωνία για τον καρκίνο στον εργασιακό χώρο, εξακολουθεί να είναι ταμπού.

Ομιλήτριες στην εκδήλωση ήταν η Έμιλυ Παναγιώτου, Κοινωνική Λειτουργός του ΠΑΣΥΚΑΦ και η Άρτεμις Κοματίνα, Συμβουλευτική Ψυχολόγος/Συντονίστρια Ψυχοκοινωνικής Υπηρεσίας του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Εκ μέρους της Ελληνικής Τράπεζας, η Μαρία Σπυρίδη, Διευθύντρια Υπηρεσίας Ανάπτυξης & Εμπειρίας Προσωπικού, στη Μονάδα Ανθρώπινου Δυναμικού, τόνισε πως κάθε εργοδότης οφείλει να γνωρίζει τους τρόπους που μπορεί να στηρίξει το προσωπικό του για να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση όπου ο ίδιος ή τα αγαπημένα του πρόσωπα έρχονται αντιμέτωπα με τη μάστιγα του καρκίνου. Πρόσθεσε επίσης ότι στόχος μας, ως Ελληνική Τράπεζα, είναι πάντοτε η βιώσιμη ανάπτυξη και αυτή μπορεί να έρθει μόνο όταν ο καθένας από εμάς δίνει πίσω στην κοινωνία και στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. «Η υγεία αποτελεί βασικό πυλώνα της Στρατηγικής μας για θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας & Διακυβέρνησης (ESG) και θα συνεχίσουμε έμπρακτα να στηρίζουμε το έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ», κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, 40 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να λύσουν απορίες και να ανταλλάξουν ιδέες. Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς η ανατροφοδότηση από τους παρευρισκόμενους ήταν πολύ θετική ως προς το περιεχόμενο και τη διοργάνωση. Επίσης, στους συμμετέχοντες δόθηκαν οδηγοί που έχουν σχεδιαστεί από το ECL – Association of European Cancer Leagues με κατευθυντήριες γραμμές και καλές πρακτικές για χειρισμό τέτοιων θεμάτων στον εργασιακό χώρο.