Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Βεβαιότητα ότι θα βρίσκεται στο τριπρόσωπο και συγκεκριμένα στη 2η θέση, εξέφρασε ο εκ των διεκδικητών του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Οι δικές μας εκτιμήσεις μας αλλά και τα μηνύματα από τους πολίτες μας δείχνουν στη 2η θέση. Στην πρώτη θέση δείχνουν το Λεμεσού Αθανάσιο και στην 3η δείχνουν μάχη μεταξύ του Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα και του Πάφου Γεώργιου» ανέφερε.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από το ποσοστό προσέλευσης στην εκλογική διαδικασία την ερχόμενη Κυριακή.

Υποστήριξε ότι υπερτερεί έναντι των υπολοίπων υποψηφίων σε ό,τι αφορά στο έργο στην Μητρόπολή του αλλά και σε ό,τι αφορά στην εμπειρία που έχει στις σχέσεις της Εκκλησίας της Κύπρου με άλλες ορθόδοξες Εκκλησίες.

Για την επόμενη ημέρα των εκλογών, ο Κωνσταντίας Βασίλειος δήλωσε ότι «πρέπει να βρούμε τον εαυτό μας οι Συνοδικοί και να λειτουργήσει με κανονικό τρόπο η Ιερά Σύνοδος ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που συσσωρεύονται αυτή την περίοδο και πρέπει να βρουν τη λύση τους ούτως ώστε η Εκκλησία να μπορέσει να επιτελέσει το έργο και την αποστολή της στην κοινωνία».