Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ελαφι
*Φωτογραφία αρχείου

Ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει βαθιά θλίψη για το περιστατικό θανάτου ενός ελαφιού, που φιλοξενείτο στον Δημοτικό Ζωολογικό Κήπο, ο οποίος καταγράφηκε στις 9 Δεκεμβρίου, κάνοντας αναφορά σε ενδεχόμενο ατυχήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, εν αναμονή της νεκροψίας, που θα διενεργηθεί από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, προκειμένου να διαφανεί πέραν πάσης αμφιβολίας η αιτία θανάτου του ζώου, έχουν ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή οι σχετικές έρευνες.

"Οι ενδείξεις από την προκαταρκτική διερεύνηση του θλιβερού συμβάντος, δείχνουν ατύχημα, καθώς ως φαίνεται, τα κέρατα του ελαφιού παγιδεύτηκαν στην περίφραξη του χώρου που ζούσε και παρά το γεγονός ότι το προστατευτικό πλέγμα πληρούσε όλες τις προδιαγραφές", προστίθεται. 

Την ίδια ώρα σημειώνει ότι" σε κάθε περίπτωση, εάν προκύψουν ευθύνες για το ατύχημα από το οποίο φαίνεται να επήλθε ο θάνατος του ελαφιού, αυτές θα αποδοθούν".

Ο Δήμος Λεμεσού σημειώνει ακόμη πως "επειδή αφουγκράζεται την απαίτηση της κοινωνίας των πολιτών για ριζικές αλλαγές στον ζωολογικό κήπο, βρίσκεται στη διαδικασία μελέτης και αξιολόγησης του ζωολογικού κήπου και ετοιμάζεται να εισέλθει σε διάλογο με τους πολίτες για το μέλλον του". 

Τέλος, διαμηνύει" προς πάσα κατεύθυνση"  ότι θέτει ως προτεραιότητα την ευημερία των ζώων και εκφράζει λύπη για "την όποια προσπάθεια εκμετάλλευσης του θλιβερού αυτού περιστατικού" .