Τηλεόραση Ραδιόφωνο
α

Άσκηση με στόχο την απόκτηση Διεθνούς Πιστοποίησης Ικανότητας Ανταπόκρισης στο εξωτερικό για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας διεξήγαγε από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα η Πολιτική Άμυνα στην Λάρνακα.


«Είναι μια διαδικασία δύσκολη  απαιτεί πάρα πολύ προετοιμασία  που περιλαμβάνει τον καθορισμό διαδικασιών, εξασφάλιση εξοπλισμού και την εκπαίδευση των μελών», σημείωσε η Διοικήτρια Πολιτικής Άμυνας, Μαρία Παπά. 

Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε ανταπόκριση σε μια άλλη χώρα για βοήθεια έπειτα από έναν καταστροφικό σεισμό,  με την  Κυπριακή Δημοκρατία  με μια ομάδα αποτελούμενη από 20 διασώστες, να έπρεπε να αναλάβει ένα συγκεκριμένο τομέα στον οποίο να ανταποκριθεί στήνοντας καταυλισμό όπου θα μπορούσαν να διαβιώσουν 20 άτομα.

«Είμαστε πολύ κοντά για την πιστοποίηση από τον οργανισμό των ΗΕ  OCHA  με την πιστοποίηση με βάση τα πρότυπα INSARAG τα οποία είναι πολύ υψηλού επιπέδου, είναι 4 χρόνια αυτή η διαδικασία από τους συναδέλφους και τους εθελοντές και είμαστε ευτυχής που είμαστε στο τελικό στάδιο », υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας, Παναγιώτης Λιασίδης. 

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  πριν από λίγο  στην Λάρνακα εκπρόσωποι του διεθνούς  οργανισμού OCHA, ανακοίνωσαν στην Πολιτική Άμυνα ότι εξασφάλισε την Διεθνή Πιστοποίηση.