Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυκλοφοριακο κομφουζιο

Κορναρίσματα, εκνευρισμός, ατυχήματα και απίστευτη ταλαιπωρία. Αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί καθημερινά στους δρόμους της Λεμεσού.

Ένα περίπου χρόνο μετά την εγκατάσταση των έξυπνων φώτων στον κυκλικό κόμβο της Αγίας Φύλας, οι κάτοικοι των βόρειων περιοχών αντιδρούν και κάνουν λόγο για υπερδιπλασιασμό του κυκλοφοριακού προβλήματος. Ενώ οι ουρές που κατέγραψε συνεργείο του ΑΝΤΕΝΝΑ πολλές φορές φτάνουν μέχρι και την Παλώδια.

«Δεν υπάρχει χρόνος όσο αφήνουμε το κυκλοφοριακό χωρίς να το αγγίζουμε, θα μεγαλώνει αυτό και όσο προσπαθούμε επίσης να δώσουμε αποσπασματικές λύσεις, πάλι θα ανοίγουμε μία τρύπα στο νερό χρειάζεται ολοκληρωμένες λύσεις», σημείωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης.

Οι πρωινές και απογευματινές μετακινήσεις αποτελούν μαρτύριο για τους Λεμεσιανούς, αλλά και για όσους επισκέπτονται την πόλη, αφού το πρόβλημα διογκώνεται χρόνο με το χρόνο.

Σύμφωνα με το δήμαρχο της Λεμεσού λύσεις υπάρχουν, ωστόσο, θα πρέπει να υπάρξει και η βούληση.

«Πρέπει να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα να συνδυάσουμε αυτές τις δράσεις είτε είναι άμεσες είτε είναι μεσοπρόθεσμες είτε μακροπρόθεσμες να αποφασίσουμε να δαπανήσουμε τα κεφάλαια που απαιτούνται είτε αφορά την κεντρική κυβέρνηση είτε τους δήμους για να μπορούμε ναι να κάνουμε βήματα ουσιαστικά», δήλωσε ο κ. Νικολαϊδης. 

Το ίδιο σκηνικό και στη λεωφόρο Γιάννου Κρανιδιώτη και στη Νίκου Παττίχη όπου τα οχήματα πρωί και απόγευμα  κινούνται σημειωτόν.

Ενώ ουρές χιλιομέτρων σχηματίζονται και στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας.