Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κοινωνία

ΒΙΝΤΕΟ: Ο ελλείπον που έγινε καταζητούμενος, το μοιραίο λάθος και οι έρευνες

Δύο συλλήψεις, ένας ακόμη ύποπτος που έχει δηλωθεί ως ελλείπον από τις 6 Δεκεμβρίου και αρκετά τεκμήρια συνθέτουν το παζλ της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε την περασμένη Κυριακή στην Ορόκλινη και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 42χρονου και ενός 6χρονου αγοριού

Λίγο πριν τις 11:00 το πρωί μέλη της αστυνομίας πέρασαν χειροπέδες σε 34χρονο επιχειρηματία από την Ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Η σύλληψη του έγινε στη βάση των καταθέσεων που έχουν ληφθεί, αλλά και κάποιων πληροφοριών που εξασφαλίστηκαν και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο, για να ζητηθεί η περαιτέρω κράτηση του. 

Πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψη, αφού έχει προηγηθεί η σύλληψη 31χρονου το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, μετά από ταυτοποίηση του με το γενετικό υλικό που βρέθηκε σε κάποια τεκμήρια και την ομολογία στην οποία φέρεται να προέβη λέγοντας στους ανακριτές σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν είχε αντιληφθεί το αγοράκι.

Σαρωτικές έρευνες...

Από νωρίς το πρωί όπως φαίνεται και στα πλάνα που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 μέλη της αστυνομίας διενήργησαν σαρωτικές έρευνες στην Ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου σε μία προσπάθεια εντοπισμού 35χρονου που αναζητείται για την απόπειρα φόνου

Ο 35χρονος φέρεται να συνδέεται με όχημα που εντοπίστηκε την περασμένη Τρίτη στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας και το οποίο κάποιοι περιέλουσαν με εύφλεκτη ύλη χωρίς όμως να το πυρπολήσουν.

«Γίνονται έρευνες όσον αφορά τον ελλείπον σε συνεργασία με τις Βρετανικές βάσεις στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου προς εντοπισμό του χωρίς όμως να υπάρξει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Έχει δηλωθεί ως ελλείπον πριν από δυο ημέρες και η μαρτυρία που εξασφαλίστηκε χθες αναφορικά με την ενδεχόμενη εμπλοκή του στα συγκεκριμένα αδικήματα τα οποία διερευνούμε της απόπειρας φόνου δηλαδή όπου έχει εξασφαλιστεί ένταλμα σύλληψης και καταζητείται το πρόσωπο αυτό.», σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου. 

Τα δευτερόλεπτα που οδήγησαν στο λάθος

Σιγά σιγά ξεκαθαρίζει και το τι έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής και οι δράστες άφησαν πίσω τους τόσα πολλά τεκμήρια.

Αρμόδια πηγή ανέφερε στον ΑΝΤ1 πως:

-Οι δράστες κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί από δύο πολίτες που περνούσαν τυχαία από το σημείο

-Ο οδηγός του οχήματος διαφυγής εγκατέλειψε την περιοχή πριν επιστρέψει ο "εκτελεστής", με αποτέλεσμα αυτός να αναγκαστεί να πετάξει όπλο, κουκούλα και  προσωπίδα  στους θάμνους, και να αρχίσει να τρέχει στον αυτοκινητόδρομο όπου παρελήφθη από δεύτερο πρόσωπο.

-Οτι ο "εκτελεστής" επιχείρησε να σκοτώσει τον 42χρονο με ριπή, με αποτέλεσμα μετά την πρώτη σφαίρα να μην μπορεί να ελέγξει το όπλο

Σαρωτικές ήταν οι έρευνες της Αστυνομίας στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου για τον εντοπισμό νεαρού, ο οποίος είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο πριν από λίγες μέρες.

Το όχημα του συγκεκριμένου προσώπου εντοπίστηκε σε έδαφος των Βάσεων και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγίου Νικολάου, και οι ανακριτές δεν αποκλείουν να είναι το όχημα διαφυγής από τη σκηνή της απόπειρας.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο όχημα υπήρχαν και ίχνη εύφλεκτης ύλης που δείχνει πως κάποιοι ήθελαν να το κάψουν. 


Οι Αρχές έχουν επεκτείνει τις έρευνές τους σε δύο επαρχίες και βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό αφού οι πληροφορίες που φτάνουν ενώπιον τους τις τελευταίες ώρες έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία.


Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων

Λίγο πριν τις 11 σήμερα το πρωί οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες σε 34χρονο που ενω βρίσκονται στην αναζήτηση ενός ακόμα προσώπου. Πρόκειται για τον 35χρονο που είχε δηλωθεί ως ελλείπον με τις Αρχές να έχουν ήδη εκδώσει ένταλμα σύλληψης και να τον αναζητούν.

λιθξ
πό